ERC torna a guanyar les generals a Calella i el bloc independentista suma el 51,24% dels vots

Electors, de bon matí, fent cua en una de les taules de la Fàbrica Llobet-Guri

ERC reval·lida la victòria del 28-A però perd vots en unes eleccions generals en què la participació ha baixat gairebé 9 punts. Els republicans han obtingut el 25,64% dels vots, respecte el 29,34% d’ara fa set mesos.

JxCat millora els resultats de les últimes generals i arriba al 18,17% (+2%), consolidant-se com la segona força més votada a Calella en uns comicis espanyols.

El PSC es manté en la tercera posició però baixa amb representació i es queda amb el 16,05% dels vots, gairebé tres punts menys que a l’abril.

ECP repeteix com a quarta força a Calella i creix en representació (12,03%), tot i perdre poc més d’una cinquantena de vots.

La CUP irromp per primera vegada a les generals situant-se com a cinquena opció més votada a Calella, amb 663 vots, el 7,43% del total. Supera els suports aconseguits per les forces de dretes i l’extrema dreta, i gairebé dobla els que va recollit el Front Republicà a les eleccions del 28-A.

El PP millora els resultats i obté el 6,34% dels vots, 128 més que a les últimes generals. Li segueix VOX, que suma més suports que el 28-A i aplega el 5,89% dels vots (+2,87%). La patacada general de Cs també ha tingut rèplica a Calella, on la formació taronja cau de la cinquena a la vuitena posició, deixant-se 478 vots pel camí respecte el 28-A. Passa del 9,76% del 28-A al 5,08% d’aquestes últimes.

L’independentisme torna a ser l’opció majoritària dels calellencs a les generals

El bloc dels partits independentistes, amb ERC, JxCat i la CUP, ha aconseguit en aquestes eleccions generals superar el 50% dels vots a Calella, quant a les d’ara fa set mesos es va quedar en el 45,74%. Millora la suma quant a representació, arriba al 51,24%, però no en nombre de suports (4.580 paperetes) perquè es ressent especialment dels 511 que han perdut els republicans.

A l’altre cantó, les dretes de PP i Cs i l’extrema dreta de VOX han rebut el suport de 1.543 electors, i això representa el 17,31% del total de vots emesos. És pràcticament el mateix percentatge que van sumar el 28-A.

La suma del PSC i ECP perd vots i representació respecte les últimes generals. Els partits de l’esquerra espanyola s’han deixat més de 400 vots respecte les eleccions del 28-A i cauen poc més de dos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *