La Fira ultima els preparatius d’una edició que ressalta la identitat de ciutats europees

La Fira de Calella i l’Alt Maresme dirigeix la mirada en aquesta edició a la identitat de tres ciutats europees, protagonistes del monogràfic i les activitats complementàries que es duran a terme al recinte del Passeig Manuel Puigvert. Anvers centrarà la programació de divendres; Dublín, dissabte; i Praga, diumenge. Cadascuna d’elles mostrarà una pinzellada de la seva riquesa cultural a les Nits temàtiques que es faran a l’espai central del recinte firal. El representant del Govern català a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, és l’autoritat convidada per l’Ajuntament de Calella a l’acte d’inauguració de la fira, demà al migdia.

La 36ena Fira de Calella i l’Alt Maresme ultima els preparatius per a la seva obertura de portes, demà dijous a les onze del matí. La visita dels escolars de Calella i rodalies motiven que, durant les primeres hores, les activitats estiguin pensades especialment per aquest públic però amb l’objectiu de donar a conèixer els trets indentitaris de les ciutats convidades: Anvers, Dublín i Praga. Hi haurà tallers de teatre, robòtica, espectacles musicals i també la presentació del projecte Univers Històries d’Europa al Món a càrrec de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat. També es farà una visita guiada a l’exposició fotogràfica sobre la Revolució de Vellut de Praga de l’any 1989 a càrrec del seu autor.

Al migdia se’n farà la inauguració oficial, amb la comitiva d’autoritats locals, presidida per l’alcaldessa Montserrat Candini, que estarà acompanyada en aquesta ocasió pel representant del Govern català davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj. L’acte inclourà una demostració de la dansa tradicional irlandesa a càrrec del grup Covenant Irish Dancers.

El recinte firal obrirà dijous a la tarda amb l’horari habitual, matins i tardes, i es permetrà l’accés a la zona del monogràfic per assistir a les Nits temàtiques que cada dia es dedicaran a les ciutats convidades, amb espectacles artístics de gran qualitat. Divendres anirà al voltant d’Anvers. Es farà un homenatge a la figura del cantant Jacques Brel, hi haurà l’actuació de la companyia catalano-belga de circ Paki Paya i es farà un tribuat al director de teatre, òpera i coreògraf i artista visual Jan Fabre. Dissabte serà el torn de Dublín. La seva Nit temàtica comptarà un espectacle de música i dansa tradicional irlandesa a càrrec del conjunt Irish Corner i la ballarina Nuala. Praga tanca el cicle temàtic. Les activitats relacionades es desenvoluparan al llarg de la tarda de diumenge, i inclouran espectacles de marionetes i un concert de música de cambra amb obres de Mozart, Josef Suk, Leós Janácek, Bohuslav Martinú i Antonín Dvorák.

Durant tots els dies es podran fer degustacions gastronòmiques de les ciutats convidades, amb tastos de cerveses artesanes, de formatges, tes o pastissos.

Podeu consultar-ne la programació aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *