Noguera (Gremi d’Hostaleria del Maresme): “Mercats que eren impensables per a nosaltres, ara els hem de tenir presents”

L’empresariat hoteler confirma que s’estan produint canvis en els principals mercats emissors de la destinació Costa de Barcelona-Maresme, i n’augura també de futurs. El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha exposat en una entrevista a La Ciutat que si bé es manté el perfil que busca “sol i platja”, el territori també desperta interès en mercats on fins ara no s’hi havia entrat. Com també apuntava la setmana passada l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el xinès s’ha començat a fixar en l’oferta turística del Maresme i bàsicament per la proximitat amb Barcelona.

Jordi Noguera ha explicat que l’atractiu de la capital catalana és la clau d’aquest interès creixent, al que s’hi ha de sumar una planta hotelera que s’ha posat al dia i que pot atendre als requisits d’un turista que prioritza la qualitat del servei.

Tenim una oferta hotelera al dia, establiments de primer ordre que poden competir amb Barcelona i amb preus més interessants. Per tant, si tenim bones comunicacions, bons referents i bones instal·lacions, mercats que tradicionalment eren impensables per a nosaltres ara els hem de tenir presents.

Al contrari que altres turistes, com per exemple el britànic o el francès, i el de proximitat; el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha reconegut que el xinès és un client que fa poca despesa complementària.

Aquestes són les previsions de futur, a mig i llarg termini, després d’haver tancat la temporada del 2019 en clau positiva. Sense entrar en el detall de les xifres, Noguera ha explicat que segueix la tendència a l’alça del 2018.

Hi ha hagut canvis en els mercats emissors i balanços particulars d’establiments, alguns que baixen i d’altres que tot al contrari, podem pensar que en general el balanç és molt similar a la destinació de l’Alt Maresme respecte el 2018.

I ha minimitzat l’impacte que han tingut al territori les mobilitzacions de les últimes setmanes en contra de la sentència del procés. Noguera ha posat de relleu que el Maresme s’ha mantingut en una situació que ha definit de “calma i tranquil·litat”.

Davant les problemàtiques que hi ha en aquests moments al país, de caràcter social i polític, la incidència que suposa la “revolta”; malgrat algú pugui tenir els seus dubtes, veuen que en general la situació és de calma i tranquil·litat i penso que ningú no dubta de venir a la nostra destinació.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha confirmat que hi ha una relació fluïda amb l’Associació Turística de Calella i amb l’Ajuntament de Calella per treballar i definir una estratègia turística de consens i coordinada; i que la setmana passada mateix van reunir-se amb aquest objectiu.

També ha assegurat que, des de l’entitat que president, incentiven a l’empresariat a invertir en la millora dels seus establiments.

Atzavara: un resort de luxe a Santa Susanna que obrirà el 2021

Jordi Noguera ha avançat l’obertura d’un nou complex hoteler a Santa Susanna, l’any 2021, sota el nom d’Atzavara. Serà un establiment que s’adreça al client d’alt standing, tant vacacional com de negocis. És per això que el resort, que comptarà amb tres edificis connectats entre ells, disposarà també d’un auditori amb capacitat per a més de mig miler de persones.

Un resort de 5 estrelles amb tres blocs comunicats, una zona comercial que connecta amb el passeig i un auditori amb 600-700 places de capacitat. Una aposta de millora que ajudara a completar la primera línia de Santa Susanna. Serà un equipament molt important i buscant amb les 5 estrelles l’oferta vacacional de luxe.

Atzavara s’està construint al camí del Pla de la Torre, en un sector on s’hi concentra la majoria de l’oferta d’allotjament de Santa Susanna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.