Es busquen voluntaris per a les primeres Olimpíades de la Gent Gran

fira_gent_gran

Calella afegeix un nou esdeveniment al calendari esportiu de la ciutat, coincidint amb l’any en què ostenta la capitalitat de l’esport català. Aquest estiu, del 16 al 21 de juliol, es celebraran les primeres Olimpíades de la Gent Gran que tenen per objectiu fomentar la pràctica esportiva entre el col·lectiu. Des de l’organització es fa una crida per captar persones voluntàries i s’anuncia que s’obren inscripcions per a participar en alguna de les deu proves que es disputaran.

L’Espai Caixa de Calella s’encarregarà dels aspectes organitzatius de les Olimpíades de la Gent Gran. Josep Maria Granyó, el president de l’entitat, ha explicat com seran les cerimònies d’obertura i tancament dels jocs.

La inauguració es farà al Far amb l’assistència d’autoritats i l’actuació de la coral de l’Espai Caixa, i des d’allà sortirà la flama olímpica. El primer i últim dia no hi haurà activitats esportives, l’últim perquè es farà l’entrega de medalles i diplomes. I tot plegat amb activitats lúdiques, la presència dels gegants i dels capgrossos. Mentrestant, l’AVAH servirà begudes i vermuts per així també col·laborar-hi.

OGG_A3_voluntaris_v3_sense_creusGranyó explica que es necessita un centenar de voluntaris de totes les edats, per atendre als 300 participants que es calcula competiran en les 10 proves previstes. Es disputaran del 16 al 21 de juliol al Passeig de Manuel Puigvert, en horari de matí. L’únic requisit és que s’ha de tenir més de 65 anys.

Entre les disciplines esportives que es disputaran hi ha bitlles catalanes i petanca.

També hi haurà atletisme, una prova de 60 metres llisos; farem marxa i marató, de 5 i 10 quilòmetres respectivament, que es podran fer corrent o caminant. També es muntaran unes instal·lacions tancades per practicar el que s’anomena futbolí humà, d’equips de 7 jugadors. Hi haurà bàsquet press i una cursa d’orientació que es pot fer amb la família. I finalment, natació i escacs gegants.

Els voluntaris s’encarregaran de l’arbitratge, de tasques de control i vigilància, i de suport als participants.

Quan fem la inscripció dels voluntaris els preguntem si practiquen alguna activitat i li assignem unes tasques vinculades. Les persones amb certes limitacions, per exemple de mobilitat, s’encarregaran dels controls durant la marxa o la marató.

Les persones interessades a participar a els Olimpíades de la Gent Gran, ja sigui d’esportista o de voluntari, han d’inscriure’s a la seu de l’Espai Caixa del carrer Anselm Clavé. Està obert de dilluns a divendres (10 a 12h i de 17 a 20h), i els dissabtes a la tarda. També s’hi pot contactar al correu esplaicalella@gmail.com o trucant als telèfons 93 766 20 96 i 629 861 435. També s’habilitaran unes carpes informatives a la Plaça de l’Església, al carrer Matas i Rodés, al Mercat Municipal i al carrer Església.

Amb la inscripció es rebran diversos obsequis: una samarreta, bossa i visera commemorativa, a més del dorsal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *