Calella, dins del “top 10” català en recaptació per la taxa turística

platja gran

En el període 2017-2018, els establiments turístics de Calella van recaptar 755.204,75 euros en concepte de l’impost sobre les pernoctacions. És un 13,7% superior a la temporada anterior i la xifra situa la destinació local en la novena posició del rànquing de Catalunya. El lidera Barcelona: per sí sola, la capital catalana recapta més de la meitat dels ingressos que percep la Generalitat de Catalunya per aquest tribut propi (52,5%), que es va crear l’any 2012 per potenciar la competitivitat i la sostenibilitat del negoci turístic al país.

El rànquing català per recaptació de l’impost sobre les estades en establiments turístics el lidera Barcelona, amb gairebé 30 milions d’euros. Li segueixen dues destinacions madures del tradicional turisme de sol i platja, Lloret de Mar i Salou, amb recaptacions superiors als 3 milions d’euros. Per darrera, i a certa distància, Cambrils i Vilasseca -municipis de la Costa Daurada-, i en sisena posició Santa Susanna. És el primer municipi maresmenc de la marca Costa de Barcelona, amb una recaptació que frega el milió d’euros.

L’Hospitalet de Llobregat i Sitges es troben per davant de Calella, que amb una recaptació de 755.204,75 euros, ha vist com augmentava el 13,7% la recaptació per aquest impost en el període 2017-2018, respecte l’anterior. El primer any d’implantació del tribut, Calella va recaptar 555.099 euros, i en els últims anys el balanç sempre ha anat a l’alça.

L’impost sobre les estades en establiments turístics -que es coneix popularment com la taxa turística- es va crear l’any 2012 amb l’objectiu de potenciar la competitivitat i la sostenibilitat de Catalunya com a destinació de primer nivell mundial. Des del 2017, la Generalitat destina el 50% de la recaptació als municipis perquè facin polítiques de promoció i dinamització turística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat