Es constitueix el Consell d’Infants

K

Els 28 consellers són alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles que han estat escollits pels seus companys entre un centenar de candidats que s’hi han presentat.

L’Ajuntament de Calella ha constituït aquesta tarda el Consell dels Infants de Calella. l’alcaldessa de Calella els ha demanat que pensin en la ciutat com a col·lectivitat, com la creació d’oportunitats per a tothom. Els ha encoratjat a treballar els valors, juntament amb mestres, pares i mares. Els ha explicatq ue el grau de compromís ha de ser igual per tots els infants, tant si han pogut ser consellers com si no. I creu que d’ells tot el consistori en pot aprendre molt.

Durant l’acte d’aquesta tarda, que s’ha fet a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell, l’alcaldessa, Montserrat Candini, ha comunicat als consellers i conselleres l’encàrrec que els hi fa el consistori. l’encàrrec és honorar el títol de consellers i agafar-lo amb responsabilitat, que no perdin la “xispa”, l’alegria i la valentia que els caracteritza. Un segon encàrrec ésinvestigar els drets i deures dels infants de Calella i el món i divulgar-ho. I un de ben concret: Dissenyar un espai de ludoteca a la Fira de Calella i l’Alt Maresme del 2017.

Avui hem baixat a l’Ajuntament i hem parlat amb alguns dels nens que formen aquest Consell Municipal.

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona ja que des d’avui mateix, un cop s’hagi constituït, el Consell Municipal d’Infants de Calella formarà part de la xarxa de projectes de participació infantil de la Diputació.

La Diputació, a través de l’àrea d’Educació, impulsa aquesta xarxa des de l’any 1997 amb l’objectiu de donar suport als consistoris que tirin endavant iniciatives de participació entre els més petits. N’ha parlat Rafel Homet, diputat d’Educació de la Diputació.

Homet ha dit que el Consell d’Infants ha de servir no tant perquè els infants donin solucions imaginatives a problemes reals sinó més aviat per conèixer la seva visió com a veïns, que fan ús de la ciutat igual que els adults.

Homet ha afirmat amb rotunditat que els nens i nenes són peces clau en la societat i sempre caldria tenir present la seva visió en les polítiques que es tiren endavant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *