[AMPLIACIÓ] Es convoca la beca d’investigació Jordi Amat i Teixidó

jordi_amat

Amb una dotació econòmica de 3.000 euros i amb la voluntat d’estimular treballs d’investigació que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica de la ciutat. Rep el nom de Jordi Amat i Teixidó, un dels grans estudiosos i divulgadors de la història de Calella, expert del període de la Guerra Civil. Va morir l’octubre del 2014. Amb aquesta beca, l’Ajuntament de Calella recorda la seva figura i incentiva el treball de persones que puguin seguir la seva trajectòria d’investigació i divulgació que va plasmar en diversos llibres.

Les propostes de projectes d’investigació s’han de presentar abans del 15 de juny d’aquest 2018 i el guanyador rebrà la beca de 3.000 euros per a desenvolupar-lo i presentar-lo en el termini d’un any.

Segons consta en les bases de la convocatòria, el beneficiari cedirà a l’Ajuntament de Calella els drets de publicació de l’obra. En el cas que s’hi mostri interessada editorial externa, donarà gratuïtament a la ciutat 200 exemplars del llibre.

“Ningú exemplifica millor la figura de l’investigador compromès amb la realitat propera”

El tercer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella ha explicat que la beca Jordi Amat i Teixidó permet retre homenatge a un investigador que va tenir la ciutat com un dels seus objectes d’estudi. Josep Torres ha confirmat que la família celebra la iniciativa del Govern Municipal.

No hi havia cap persona que exemplifiqués més bé la figura de l’historiador, preocupat i compromès amb la realitat propera. La mare va estar contenta amb la idea de la beca, que ens permet retre-li homenatge i a nosaltres anar implementant el fet de treure a la llum la investigació local

Torres ha explicat que se’n farà una convocatòria biannual i que l’objectiu és arribar a crear una col·lecció d’estudis sobre Calella.

La idea és que la beca tingui continuïtat en el temps i que arribem a tenir una col·lecció dels temes vinculats a Calella, no només històrics, per donar una visió del que hem sigut, som i del que segurament serem

Fins el 15 de juny es poden presentar les propostes d’investigació a la convocatòria, i s’espera que a finals del 2019 es pugui presentar el primer llibre de la col·lecció. Se’n farà difusió en universitats i altres centres d’estudis i d’investigació.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Josep Torres. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat