Espectacles, actuacions professionals i projeccions per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

Calella celebrarà el dia Internacional de la Dansa amb un cap de setmana ple d’activitats al teatre però també al carrer. La programació començarà demà al matí i s’allargarà fins diumenge al vespre amb actuacions de diferents escoles de dansa de la ciutat, projeccions de pel·lícules i narracions pels més petits. Una commemoració de l’efemèride que servirà per donar visibilitat al ball i convidar a tots els calellencs i calellenques a apropar-se més a aquest art. Tots els espectacles són gratuïts, però cal fer una reserva al portal entrapolis.com.

Les activitats pel dia de la dansa arrencaran demà a les 12 h amb una actuació dels alumnes de l’escola de dansa Bilans a la Sala Mozart. A la tarda (18.30 h) hi haurà un espectacle per a la difusió del Tap Dance, claqué, on es veuen quins van ser els seus orígens amb el jazz, per acabar barrejant-lo i fusionant-lo amb música més moderna i amb altres estils de dansa que li donen un aire més fresc i actual. L’actuació anirà a càrrec dels ballarins i músics, Ivan Bouchain, Jofre Costa i Greta Garnier.
A les 20h es projectarà a la Sala Mozart “El bailarín” una pel·lícula sobre la vida del gran Rudolf Nureyev i dirigida per Ralph Fiennes. Diumenge, els alumnes de l‘escola la Fàbrica mostraran tot l’aprés durant el curs amb una actuació a les 12 h a la Sala Mozart. A la tarda (17.30 h), també a la Sala Mozart, la contacontes Sílvia Serra explicarà “Sirenes” un conte de Jessica Love que tracta sobre la diversitat sexual i dirigit als més petits. Al vespre (19 h) es projectarà Giselle de Akram Khan per l’English National Ballet de Tamara Rojo. Aclamat i premiat com un dels millors espectacles coreogràfics europeus.

L’any passat, a conseqüència de la pandèmia, es van haver de suspendre tots els actes del dia de la dansa. És per això que enguany, malgrat fer una programació adaptada, des de l’Associació de dansa Tres al cub – un dels organitzadors – celebren poder tornar a portar la dansa al carrer i apropar-la a tots els calellencs. Aida del Cid és la presidenta de l’entitat.

Aquest any ens hem hagut d’adaptar a les restriccions i a la situació, però hem aconseguit que sigui presencial cosa que l’any passat no va poder ser. Tindrem activitats al carrer, però principalment a la Sala Mozart. Tornem a fer aquests actes per visibilitzar la dansa i mostrar que és per tothom, no només pels que ens hi dediquem sinó que la pot gaudir tothom.

Tots els espectacles seran gratuïts, però per assistir cal fer una reserva prèvia al portal entrapolis.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.