Es manté activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipals pel fort vent

El servei comarcal de meteorologia, el Meteomar, demana per avui dimarts extremar la precaució davant el temporal marítim tot i que les ratxes fortes de vent aniran en disminució a partir del migdia. A Calella continua actiu el Pla Bàsic d’Emergències Municipal.

Aquesta passada nit els vents han arribat a 95 km/h a Arenys de Mar, 93 a Premià de Mar o 81 a Mataró.

També des de Protecció Civil es demana extremar les precaucions durant tot el dia d’avui a tota la façana marítima per l’onatge i respectar els tancaments d’accessos a les zones de risc.

A Calella, segons el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, no s’han de lamentar danys importants tret d’incidències com ara caigudes de branques, cables i una palmera del passeig de Mar que ha quedat escapçada. Torrent ha parlat de les afectacions als llums de Nadal destacant que només un parell d’elements lluminosos del carrer Jovara van despenjar-se d’un costat i va ser necessària l’actuació de la Policia Local i els Bombers.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha gestionat 156 trucades derivades del temporal de vent i estat de la mar, que han generat 96 expedients. D’aquestes trucades, 76 han estat del Maresme. Per població, la majoria han estat de El Masnou amb 28 trucades, seguit de Mataró amb 25 o Canet de Mar 5, entre altres poblacions de la província de Barcelona.

Albert Torrent ha destacat el paper important que fan els canals de comunicació en situacions d’emergència com ara la ràdio. El tinent d’alcaldia de Seguretat reconeix que és difícil arribar a tota la població.

El temporal de mar afecta les dues línies que passen pel Maresme, la R1 i la RG1 al seu pas per Vilassar de Mar. Es registren retards que poden poden superar els 15 minuts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *