Proactiva Open Arms i l’Equip de Rescat d’Emergències de Catalunya es repartiran el fons d’emergències de Calella

refugiats

La partida del fons de solidaritat local per atendre situacions d’emergències, dotat amb 10.000 euros, es destinaran a parts iguals entre dues entitats que treballen sobre el terreny en la crisi dels refugiats a Europa. Són ProActiva Open Arms i l’Equip de Rescat d’Emergències de Catalunya, segons es va informar als membres del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, que en un principi havia proposat repartir de forma diferent l’ajut, d’acord amb el plantejament fet per la plataforma civil Calella pels Refugiats.

Va ser ahir durant la sessió del Ple Municipal que el regidor portaveu de la CUP, Jan Catà, va interpel·lar a la regidora de Cooperació i Solidaritat, presidenta del Consell Municipal, perquè donés explicacions sobre el canvi de criteri en el repartiment del fons d’emergències, inclòs en el Fons de Solidaritat Local. Cindy Rando va exposar que legament, i segons els requeriments recollits en les bases locals, l’ajut s’ha de dirigir a entitats reconegudes pel Fons Català de Cooperació. Recuperem-ne el moment.

“El problema tècnic és que les bases del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat determinen que el fons d’emergència que destinem a finals d’any s’ha de vehicular a través del Fons Català de Cooperació. Va ser un malentès, pensava que es podria fer [destinar a les entitats proposades per Calella pels Refugiats] però per qüestions legals finalment no és possible”, va exposar Rando.

L’Equip de Rescat d’Emergències de Catalunya és la secció de l’Associació Solidària i Logística que té per objectiu intervenir en grans catàstrofes i crisis humanitàries a nivell internacional. De la seva banda, Proactiva Open Arms és una ONG fundada a partir del treball de l’empresa de salvament marítim que s’encarrega de salvar als refugiats que fugen de conflictes bèl·lics o la pobresa iniciant un incert trajecte pel mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat