Es prepara el primer Festival de Jocs de Taula Moderns

15875256_219743131767260_87339842566940873_o

Aquesta primavera, concretament el dia 13 de maig, es farà el primer Festival LúdiCal de Calella. Es farà a l’Ajuntament Vell.

Logo_LúdicalFrancesc Montero, un dels organitzadors de la iniciativa, ha explicat que durant tot el dia, de les 10 del matí a les 8 del vespre, hi haurà a disposició dels usuaris tota una sèrie de jocs de taula moderns. Són jocs com el Catan, el Carcassone, el Dixit, Misterium… jocs on no hi influeix la sort de tirar els daus i moure una fitxa sinó més aviat l’estratègia de cada jugador. Escoltem Francesc Montero: “S’han especialitzat molt. S’ha eliminat l’atzar i que no hi hagi tanta tirada de daus, que sigui més estratègic. Hi ha jocs per totes les durades, des de 15m -molt interessant i estratègic profund- fins a jocs de 3h. S’organitzara una partida de Carcassone, de Catan, i altres com Misterium, el Death of Winter, o fins i tot alguna partida de rol de «mazmorreo», de «mazmorras» que és com se’ls coneix“.

Hi haurà dues ludoteques. Una per a tots els públics on hi haurà zones, per taules, amb partides on s’hi podrà participar lliurement. L’altra serà més familiar on pares i mares podran jugar amb els seus fills, també amb partides organitzades. Per fer-ho compten amb la col·laboració de Banshee Errante, una associació de Mataró que ja organitza festivals com aquest a la capital del Maresme. La idea és consolidar una trobada d’aquest tipus a la nostra ciutat. Montero: “Amb aquesta jornada volem popularitzar jocs que potser no són tan coneguts. Perquè aquí a Calella la tradició de jocs de taula potser no és molt extensa, però segur que tenen el seu públic entre els calellencs. Sóc molt positiu en això i crec que pot tenir una durada molt dilatada en el temps, però ho sabrem a partir de la primera jornada“.

Lúdical ja té un esdeveniment a Facebook i un bloc. També han creat una llista de correu on tothom s’hi pot apuntar i l’entitat organitzadors li enviarà novetats i informació d’interès.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *