Es preparen canvis en la Cavalcada de Reis 2023

El Nadal a Calella serà diferent. L’Ajuntament inicia aquest 2023 el procés de reformulació del programa i de les activitats de les festes introduïnt dues novetats principals: l’establiment d’un campament reial al Parc Dalmau, que funcionarà del 2 al 4 de gener, i una nova Cavalcada de Reis. Aquests dies es fa crida per formar una bossa de persones voluntàries que estiguin disposades a participar-hi i donar un cop de mà. El grup serà l’embrió de la futura comissió de Reis que vol crear el govern.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Cultura, Josep Grima, ha explicat que l’organització de les activitats del Nadal s’obrirà a tothom que tingui il·lusió per participar-hi, sense haver de pertànyer a cap entitat o associació local, que fins ara han assumit gran part de les tasques. L’objectiu a curt termini és crear una comissió de Reis i aquest grup en serà l’embrió.

Les persones voluntàries podran oferir-se a col·laborar en el campament reial o en la Cavalcada, amb requisits diferenciats per cadascuna de les activitats.

En el cas del campament reial, hi ha dues modalitats de participació: com a patges – per a persones de 16 a 65 anys – i com a col·laboradors tècnics – per a persones de 18 anys en endavant – .

En el cas de la Cavalcada de Reis, hi ha fins a quatre modalitats de participació: patges de carrossa – persones de 9 a 12 anys –, patges de benvinguda – de 12 a 15 anys –, patges de seguici – de 16 anys en endavant – i col·laboradors tècnics – de 18 anys en endavant –.

L’Ajuntament facilitarà la indumentària o l’equipament tècnic que es necessitarà, i això podria condicionar també la tria de les persones voluntàries. No s’ha indicat el nombre mínim imprescindible per a cadascuna de les modalitats, exceptuant els patges de carrossa que, per qüestions d’espai, no n’hi haurà més de 10.

La cercavila de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar pels carrers de Calella també serà diferent. Hi haurà canvis a nivell logístic, tal com ha avançat el tinent d’Alcaldia Grima.

Per apuntar-se a la borsa de voluntariat cal omplir el formulari d’inscripció que està disponible al web municipal, o bé presencialment a l’Espai de Can Saleta. Segons informa el consistori, tindran preferència les persones empadronades a Calella.

L’Ajuntament ha informat a través de les xarxes socials que en les pròximes hores es donarà una notícia important. Ràdio Calella TV ha pogut confirmar que està relacionada amb les activitats nadalenques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.