Es tanca la campanya forestal amb menys incendis dels darrers 35 anys

L’estiu del 2020 serà recordat per l’estiu en què les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i la distància van prendre el protagonisme, però també ha estat l’estiu amb menys incendis forestals dels darrers 35 anys. Unes xifres històriques i de rècord amb les que ha finalitzat la campanya forestal 2020. El fet que hagi estat un estiu més plujós de l’habitual i sense grans onades de calor ha beneficiat a les tasques de prevenció que han fet les ADF’s de Catalunya. Amb les dades a la mà, durant aquest estiu no s’ha arribat ni al centenar d’hectàrees cremades.

Segons les darreres dades, a Catalunya s’han cremat prop de 60 hectàrees, quan la mitjana dels primers 7 mesos de l’any des del 2005 és de 2.400 ha. De fet, l’incendi més important que hem tingut a Catalunya, va ser el de Caldes de Malavella, on van cremar 6 hectàrees.

Pel que fa al maresme, ha seguit la mateixa tònica que el conjunt de Catalunya i no s’ha registrat cap incidència destacable.

L’Agrupació de Defensa Forestal recorda que tot i finalitzar aquest dimarts la campanya estival, es manté fins al 15 d’octubre la prohibició de fer foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.