Juhé (Calella en Comú) alerta que el Govern Municipal descuida temes estratègics com la lluita contra el canvi climàtic

Calella en Comú no renuncia a convèncer al Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC de la importància de tirar endavant projectes que Josep Maria Juhé assenyala com a fomentals per a la ciutat. Sobre aquests temes, assegura que l’entesa ja hi és amb els altres dos partits de la taula de confiança -ERC i la CUP-; però també s’ofereix al Govern Municipal a treballar-hi plegats després de comprovar que no figuren en la relació d’atribucions que va llegir l’alcaldessa en el ple d’organització i composició de la Corporació Municipal. Juhé ha avançat que personalment s’ocuparà de marcar la posició del seu partit en matèria mediambiental o urbanística; i que Sebastián Tejada s’encarregarà més directament de qüestions sobre el funcionament intern de l’Ajuntament. És per això, ha exposat, que Tejada ha assumit ser el portaveu dels comuns al plenari.

Josep Maria Juhé ha exposat que els tres membres del grup municipal de Calella en Comú tenen perfils definits i que això ho han fet encaixar amb les àrees de les quals s’ocuparan més directament.

Els temes ambientals i d’urbanisme, tot el que té a veure amb el canvi climàtic, marcaré el perfil del que creiem que hauria de seguir l’Ajuntament. L’Anna Giménez els temes de cultura, educació, el contacte directe amb les persones ho portarà ella; i el Sebastià Tejada que coneix molt bé el funcionament intern de l’Ajuntament, els treballadors i l’economia interna. Som tres perfils que ens complementem molt bé.

En una entrevista al programa La Ciutat, Josep Maria Juhé s’ha reafirmat en què volen treballar amb ERC i la CUP com un govern a l’oposició. Ha assegurat que és una fórmula de recorregut perquè tenen el convenciment d’apostar per projectes que li convenen a Calella. O que s’oposen a d’altres que resulten negatius, i aquí ha posat d’exemple l’ALDI. Ha expressat els seus dubtes que l’operació tiri finalment endavant. “No hi ha res decidit”, ha afirmat.

Calella en Comú no renuncia a convèncer el Govern de Junts per Calella i el PSC per sumar-los a aquest objectiu. S’ha ofert a l’executiu de Montserrat Candini a col·laborari per resoldre els dèficits que ha detectat en el seu organigrama polític. Diu que es va fer evident en la lectura d’atribucions als regidors amb cartera.

No vaig sentir a parlar d’aigües residuals vinculades, per exemple, a Can Carreras, que continua abocant el clavegueram a la muntanya. Tampoc vaig escoltar que es volgués promocionar la bicicleta amb la possibilitat de fer un bicing a la comarca, o que algun regidor es dediqués a l’emergència climàtica (…) Creiem que son temes fonamentals i diem a l’equip de Govern que ens hi tindran. Si finalment les mancances que tenen al seu organigrama podem ajudar a cobrir-les, hi serem.

Sobre el paper de Ciutadans en aquest mandat, que té a les seves mans el vot que pot decantar la majoria en favor del Govern o de la taula de confiança, Juhé interpreta que el regidor Guillermo Gomis ha pretès mostrar-se equidistant en les seves primeres intervencions polítiques.

Penso que està rebent ‘inputs’ de tots costats i que vol marcar distàncies tant amb el bloc d’esquerres com amb l’equip de Govern.

El regidor dels comuns ha revelat aquest matí que va reunir-se fins a tres vegades amb Gomis després de les eleccions per contrastar les visions del canvi que havia exposat durant la campanya. Juhé ha dit que només va informar a ERC i la CUP de la primera trobada, i no ha volgut ser molt precís quan se li ha preguntat si els altres dos partits de la taula de confiança estaven disposats a pactar-hi.

El primer cop sí, els altres dos no. El primer cop sí perquè era la decisió de tirar-ho endavant o no, i ells sabien que nosaltres ho volíem fer. Deixem-ho així, ells ho sabien. HI havia coses per les quals hi estaven i d’altres que no, deixem-ho així, prefereixo assumir-ho personalment en l’àmbit dels comuns que haver d’explicar què pensaven els altres.

Sí que ha lamentat que Torres “li donés llargues” per reunir-se i ha assegurat que en el primer contacte amb Junts per Calella va quedar clar que l’acord era molt difícil.

Aposta per obrir una escola del treball per afavorir la integració

Des de Calella en Comú s’aposta per recuperar per a la ciutat una escola del treball que ajudi a la integració dels joves i la seva inserció en el mercat de treball. Josep Maria Juhé ha plantejat la idea com una de les possibles vies per donar una correcta atenció als menors estrangers no acompanyats que s’allotgen temporalment a Calella.

La integració comença a l’escola. Per què no fem escoles de treball i que els nois es vegin integrats a partir de l’aprenentatge d’un treball que els doni oportunitats de trobar feina. De la manera que els portem ara els ho fa molt difícil.

Ha apuntat que una de les possibles ubicacions d’aquest nou recurs podria ser l’antiga Escola Salicrú.

Josep Maria Juhé ha reclamat a l’Ajuntament que sigui exigent amb la Generalitat de Catalunya perquè doni una bona atenció als menors estrangers no acompanyats que temporalment estan a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *