Escolars de secundària de Calella, Pineda i Tordera participen en un programa sobre la convivència en la diversitat

Alumnes de l'Escola Pia al Fòrum Xarxa Joves per la Convivència
Alumnes de l'Escola Pia al Fòrum Xarxa Joves per la Convivència

400 joves de Calella, Pineda de Mar i Tordera han participat aquest matí al Tercer Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència de l’Alt Maresme que promou el Programa Intermunicipal d’Immigració. La trobada s’ha fet a la Fàbrica Llobet-Guri, on s’han reunit els escolars de tercer de Secundària i Cicles Formatius també dels centres educatius de les tres poblacions.

L’objectiu del fòrum juvenil sobre la convivència és promoure el debat i la reflexió sobre la diversitat. Ho han treballat a l’aula a través de tallers on els alumnes han pogut preparar diferents obres escèniques que aquest matí han representat l’escenari. Des de coreogragies fins a graffitis, passant per algun mannequin challenge que ara està tan de moda.

L’alumne Ricard Porcel, de l’Escola Vedruna de Tordera, forma part de l’equip que ha realitzat tres curtmetratges en els quals hi han participat els residents al Casal de la Gent Gran de la seva ciutat. Una experiència que diu ha estat molt positiva.

Els centres escolars calellencs que han participat al tercer Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència a l’Alt Maresme són l’Institut Bisbe Sivilla, les Escoles Freta i l’Escola Pia. Aquest últim hi ha portat el grup que treballa el Programa de Diversificació Curricular i el d’Educació Emocional. Asun Coll, professora dels escolapis, assegura que el fòrum contribueix a aprofundir en la reflexió sobre el respecte i la convivència.

A part de diverses escoles de Calella, Pineda i Tordera, al fòrum també hi participen la Fundació El Molí d’en Puigvert i el Casal de Gent Gran de Tordera.

Aquí podeu escoltar íntegrament l’entrevista al responsable del Programa Intermunicipal d’Immigració de Calella, Pineda de Mar i Tordera, Rodrigo Prieto.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *