Esquerra apunta a possibles incompliments “no puntuals” amb la recollida selectiva de la brossa

Encara no s’ha tancat l’expedient informatiu que l’Ajuntament de Calella va obrir aquest estiu a l’hotel i a l’empresa de recollida de la brossa per les imatges en què es veia el camió barrejant el contingut de diferents contenidors de fracció. Però Esquerra ha dit que podria no tractar-se d’un fet puntual perquè els mateixos treballadors d’Urbaser els ho han reconegut. Davant d’això, el portaveu Xavier Ponsdomènech ha reclamat al Govern Municipal que sigui més vigilant amb la prestació dels serveis de recollida i neteja viària segons el que tenen contractat, i que puja a 2,5 milions d’euros anuals. És un dels temes destacats de l’entrevista que el cap de l’oposició ha concedit al programa La Ciutat que acaba d’estrenar temporada.

Ha sigut una de les polèmiques de l’estiu, que encara no s’ha tancat a l’espera del resultat de l’expedient, tal com informava l’alcaldessa. El cap de l’oposició s’ha avançat a les conclusions revelant que els treballadors d’Urbaser reconeixen que es barregen els contenidors de la separada en un sol camió per “falta de mitjans”.

Hi ha treballadors que ens han dit que no és la primera vegada que passa. Per manca de mitjans (…) La responsabilitat la donem a l’empresa per això volem tota la documentació per pressionar sobre allò que no s’està fent. I creiem que el Govern ha d’estar al darrera de l’empresa perquè compleixi el contracte.

Ponsdomènech ha explicat que han demanat la documentació per saber quines són les obligacions contractuals d’Urbaser, davant la sensació que continuen tenint que Calella suspèn en neteja i manteniment.

El cap de l’oposició també ha parlat de seguretat ciutadana, compartint que hi ha una sensació generalitzada que està augmentant el nivell de delinqüència. Reclama a l’alcaldessa que doni les dades que disposen els cossos policials per poder referir-se amb rigor sobre un tema tan sensible. Han registrat una instància demanant l’evolució dels fets delictius des del 2018. Ponsdomènech ha negat un dels arguments exposats per Candini: diu que la Unitat de Reforç Operatiu que faria tasques de vigilància de paisà es va dissoldre fa temps.

La URO va deixar d’existir el 2017-18. Va ser quan els agents van passar de les 37,5 hores setmanals a les 25, no hi havia prous efectius i va deixar d’operar. Pel que he pogut informar-me no existeix i els components ja no hi són. Això no treu que es facin actuacions puntuals de paisà.

Esquerra continua presentant-se com un partit disposat a fer una oposició constructiva, i així ho expressar en l’últim ple en relació a les ordenances fiscals que han de conduir a la negociació pressupostària. Però les relacions amb el Govern de Junts per Calella i el PSC sembla que s’han tensat en els últims mesos quan Ponsdomènech diu que el seu suport és ara més car.

El nostre suport se l’hauran de guanyar molt a partir d’ara. Serem molt crítics. Seguirem sent molt propositius esmenant pressupost i explicant què faríem nosaltres, però serem molt crítics (…) Els càrrecs de confiança? Sí, seran línia vermella. Deixant de banda la vàlua professional, però aquest era un pacte perquè els dos partits governessin i ho han tirat endavant amb el suport del novè regidor.

Diu que els càrrecs de confiança continuaran sent línia vermella en la negociació pressupostària i podrien tornar a provocar el vot en contra d’Esquerra als comptes del 2021, en un context de crisi sanitària i social. Al fil d’això, Ponsdomènech ha criticat la direcció de les taules social i econòmica impulsades durant la pandèmia. “S’hauria d’haver seguit treballant, però només s’han fet dues reunions i desconeixem el retorn de les mesures adoptades pel Govern”, ha dit.

Comparteix la preocupació de la institució i del teixit econòmic i social per l’impacte de la Covid i, en relació al tancament de botigues de l’eix comercial, Ponsdomènech apunta que un dels principals problemes és l’elevat preu dels lloguers dels locals.

És un dels problemes i al final els llogaters hauran de tocar de peus a terra si volen continuar rendibilitat als seus locals hauran d’ajustar preus a la nova realitat.

En relació al projecte de l’Aldi, Ponsdomènech ha criticat que s’hagi avançat la possibilitat que damunt el futur supermercat s’hi construeixin habitatges per a joves. Ho deia l’alcaldessa, Montserrat Candini, durant l’entrevista al programa La Ciutat. En el mateix espai, l’endemà, li ha recordat que si s’opta per aquesta fórmula es perdrà oferta d’aparcament.

Ens venen que serà equipament sanitari i quan hi ha els dubtes perquè el CatSalut diu que no passen a equipaments municipals amb més pàrquing i ara diuen habitatges per a joves (…) Ja saben que cada habitatge han d’anar lligats a una plaça d’aparcament i això vol dir que hi haurà menys oferta.

I ha acabat dient que el conseller de Treball, Chakir el Homrani, encara espera la carta que l’alcaldessa va informar que havia enviat reclamant que les empreses poguessin continuar tramitant ERTOs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *