Culpable d’assassinat el pare del nadó mort de Pineda de Mar

Imatge arxiu 2019. Concentració a Pineda de rebuig al maltractament infantil
Imatge arxiu 2019. Concentració a Pineda de rebuig al maltractament infantil

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat amb agreujant al pare del nadó de Pineda que va morir el gener del 2019 quan només tenia 3 mesos. La decisió s’ha pres per unanimitat dels nou membres del jurat que han considerat al progenitor culpable de les lesions que van provocar la mort al bebè. Durant la celebració del judici, la setmana passada, el pare i únic acusat, va reconèixer haver sacsejat al seu fill. Se’n va mostrar penedit. Amb la confessió, la Fiscalia rebaixar la petició de condemna dels 25 als 15 anys de presó. L’última paraula la tindrà el jutge del cas que, a partir del veredicte del jurat emès ahir, haurà de dictar sentència.

El nadó de dos mesos va ingressar el gener del 2019 a l’UCI de neonatologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron amb greus lesions cerebrals compatibles amb una forta sacsejada. També presentava un braç fracturat i cinc costelles trencades amb durícies, fet que podria indicar maltractaments anteriors. El nadó va arribar al centre hospitalari derivat des de l’Hospital de Calella, on va ser atès inicialment.

Quan el nadó va ingressar a la Vall d’Hebron van activar el protocol per maltractament infantil i es va avisar a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i al Jutjat de Guàrdia. Segons van explicar durant el judici les tècniques que van entrevistar als pares del petit quan es van detectar els maltractaments, l’acusat va justificar les lesions de tres maneres diferents: inicialment l’acusat va dir que el nadó s’havia donat un cop al cap amb la barra metàl·lica de la cadireta mentre el treia. Després va admetre que el nadó li va caure a terra i que potser, a l’hora d’agafar-lo, li va pressionar massa fort les costelles. En la darrera entrevista amb les tècniques, el 9 de gener, l’home va reconèixer sacsejar el nadó quan veia que no respirava.

La mare del nadó va assegurar al judici que el pare va confessar haver-lo sacsejat el petit un cop ja havia intervingut la DGAIA i després d’haver-lo portat diverses vegades a l’hospital. L’avi, que també va declarar com a testimoni, va dir que sempre va acompanyar la parella quan van dur el petit a urgències i que quan va sentir la paraula “maltractaments” es va quedar “gelat”.

Ara el jurat ha considerat que les conductes no van ser accidentals i per això el culpa d’assassinat amb agreujant de parentiu.

La Fiscalia demana 15 anys de presó i també reclama que l’home no es pugui apropar a menys d’un quilòmetre de la mare ni comunicar-se amb ella 10 anys després del compliment de la condemna i que pagui una indemnització de 220.000 euros.

L’Ajuntament de Pineda de Mar i també Afers Socials de la Generalitat s’han personat com a acusació particular demanant una pena de 15 anys de presó. El pare del nadó estava en presó preventiva des de la mort de l’infant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat