Esquerra, Calella en Comú i la CUP forcen la convocatòria del Consell de Gestvia

Els consellers d’Esquerra, Calella en Comú i la CUP han optat per la via reglamentària per forçar la convocatòria del Consell de Gestvia en els propers set dies, acollint-se a l’article 18 dels estatuts de l’empresa de mobilitat municipal. L’objectiu dels consellers dels tres partits és forçar un consell d’administració perquè es debatin les darreres accions que s’han dut a terme des de Gestvia i que denuncien que no en tenien cap mena de constància prèvia. En concret, sol·licitaran informació a la presidència sobre l’actualització de les noves places d’aparcament al municipi, el seguiment de la prova pilot dels tiquets-regal de 30 minuts gratuïts d’aparcament i l’elaboració d’un nou estudi de mobilitat.

Els republicans, els comuns i els cupaires volen assegurar-se que la presidència els doni informació de primera mà sobre totes aquestes actuacions que s’han realitzat en les darreres setmanes i de les que no han tingut cap mena de coneixement previ. El portaveu d’Esquerra al Ple de l’Ajuntament i conseller de Gestvia, Xavier Ponsdomènech, ha posat d’exemple el què ha passat amb l’aparcament Hospital 2. Denuncien que s’han assabentat del seu tancament a través dels papers informatius distribuïts pels carrers de la zona.

Hem decidit fer ús dels estatuts per demanar una reunió on se’ns expliqui, entre altres coses, la mesura que hem sabut aquesta setmana del tancament del pàrquing hospital 2 per l’inici de les obres del supermercat Aldi. Com a consellers no estàvem informats i tampoc ens havien explicat les alternatives. Tots els consellers formem part d’aquesta empresa municipal i no pot ser que la presidència sempre decideixi sense informar a la resta.

Els comuns, que s’han afegit a la petició d’Esquerra, també han reclamat més transparència i una voluntat de consens. Josep Maria Juhé és regidor de Calella en Comú i conseller de Gestvia.

Fonamentalment el que demanen és que totes aquestes qüestions, al voltant de l’ampliació de l’hospital, que afectaran d’una manera directa al conjunt de la ciutadania, s’haurien de fer en el màxim de voluntat de consens, ens juguem qüestions que van molt més enllà del mandat actual. Hauríem de debatre entre tots i decidir com s’han de fer totes aquestes obres amb el màxim consens.

Els tres partits demandants, també remarquen que a principis de desembre ja van sol·licitar poder fer una reunió informativa amb la presidència per debatre sobre l’afectació que tindria en l’empresa municipal de mobilitat la construcció del nou supermercat i la pèrdua temporal de places. Marina Juhé, consellera i representant de la CUP, ha lamentat la mala gestió de la presidència i el menysteniment cap a la resta de consellers.

Ho portem sol·licitant molt de temps, com van les obres i com faran la gestió. Ho vam demanar en diferents plens, en diferents consells, hem demanat reunions i ens assabentem ara a partir d’un flyer que s’ha repartit pels vehicles de la zona. S’està fent una molt mala gestió amb diners públics que són de tots. Hi ha un menysteniment increïble.

Els consellers de les tres forces polítiques també aprofitaran el consell d’administració, que s’haurà de convocar en un termini màxim de 7 dies des d’ahir, per tornar a reclamar un nou pla de mobilitat que contempli les necessitats d’aparcament relacionades amb l’hospital i l’Aldi.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.