Esquerra creu que Calella ha llençat els diners que s’han destinat a la Volta

volta00000000

En el dia que Calella s’acomiada de la Volta, el principal partit de l’oposició ha emès un comunicat en què considera que difícilment es poden justificar els més de 330.000 euros en subvencions que s’han destinat per acollir-ne l’etapa inaugural durant nou edicions. Esquerra aporta aquesta xifra però explica que s’hi hauria de sumar també el cost que l’Ajuntament assumeix directament a nivell de logística i organització. Però hi afegeix que a dia d’avui tampoc s’ha aportat cap informe ni estudi que aclareixi quin retorn ha tingut a la ciutat. El regidor Carles Ferrer ho ha denunciat avui al programa La Ciutat.

Ferrer ha criticat que des de l’executiu de Candini, que va fer-ne l’aposta, no s’hagi aportat cap auditoria o estudi que certifiqui un retorn que justifiqui la inversió feta per acollir la primera etapa de la Volta durant nou edicions, incloent la del centenari.

Creiem que s’han llençat els diners. No sabem el retorn, podem fer estimacions del que representa en pernoctacions, que són molt poques; o l’impacte a nivell publicitari. Pensem que respon més a interessos comunicatius de partit, de Govern, de dirigents; però que no té un retorn directe en la ciutadania, que és el que s’hauria d’esperar d’aquest tipus d’inversions.

Esquerra xifra en més de 330.000 euros els diners que s’han destinat a la subvenció directa que s’ha atorgat a la Volta, l’última anualitat ha estat de 50.000 euros. I hi afegeix un càlcul de 250.000 euros del cost assumit directament per l’Ajuntament a nivell organitzatiu i de logística. És una estimació perquè, en això, el partit també denuncia falta de transparència.

Són més de 300.000 euros en subvencions directes a l’organització, que és una entitat privada, i una quantitat que desconeixem sobre el cost de logística i organització que assumeix l’Ajuntament de Calella.

A diferència del que expressava fa uns dies la presidenta de l’ATC, en la línia que el sector de l’allotjament trobarà a faltar la Volta quan deixi Calella, el regidor d’Esquerra també qüestiona l’impacte que té l’esdeveniment a nivell turístic. En tot cas, diu que en el conjunt de pernoctacions anuals, les que genera la Volta són una quantitat irrisòria.

Aquest any han trobat dificultats per allotjar i s’estaran més dies aquí; però feia l’estimació i deia que és irrisori l’impacte de la Volta si es valoren les pernoctacions dels equips que s’hi estan un parell de dies.

Ferrer es pregunta per què Calella ha posat fi al conveni amb la Volta si els beneficis són tant clars, com defensa el Govern Municipal.

I ha comparat la inversió que es destina a aquest i d’altres esdeveniments esportius com l’IRONMAN, del qual diu tampoc se’n coneix el retorn; amb l’ajust pressupostari que s’ha fet en l’àrea de Política Social per donar resposta a l’emergència de la crisi. Ha recordat que s’ha incrementat en 110.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat