La Volta del centenari arrenca avui de Calella amb un cartell de luxe

Aquest migdia començarà a rodar la Volta, que celebra l’edició número 100 de la prova amb un cartell de luxe, que inclou noms com Richard Caparaz, Chris Froome, Peter Sagan, Alejandro Valverde i el català Marc Soler en el pilot. Tots ells aspirants a vestir el tradicional mallot blanc amb tres franges verdes que identifica al líder.

Avui afronten la primera etapa amb sortida i final a Calella, al Maresme, que és el punt de partida d’un recorregut molt variat i exigent, que hauran de completar en set etapes diàries, amb arribada aquest diumenge a la muntanya de Montjuic, a Barcelona. Entremig, una contrarellotge individual a Banyoles, demà; una tercera etapa amb sortida del Canal Olímpic de Catalunya per enfilar els Pirineus, amb els ascensos a Vallter 2000 de categoria especial i Port Ainé, amb diferents ports de primera categoria. La Volta entrarà després al cor de Catalunya, Manresa, i passarà per la muntanya de Montserrat, per arribar després a Tarragona i córrer sobre l’asfalt de Montmeló.

ruta 2021

És un recorregut de més de 1.000 quilòmetres, molt similar al previst fa un any, quan la prova es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia. L’organització ha previst un protocol de seguretat per aïllar els corredors i els equips, a més dels mitjans de comunicació que els acompanyen; al voltant d’unes 850 persones que faran possible la Volta número 100, gràcies també al suport de les institucions i els voluntaris.

Les restriccions s’han traduït amb el tancament al públic de les zones de sortida i arribada d’etapa per evitar aglomeracions. Per compensar-ho, s’ha potenciat la difusió mediàtica perquè les imatges de la Volta i la marca Catalunya arribi a 190 països dels cinc continents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *