Esquerra de Calella lliura al govern una proposta de millora del Parc Dalmau

Captura de 2015-12-22 17:30:03

Esquerra vol que les seves aportacions s’incloguin al Pressupost 2016 i es comencin a aplicar com abans millor. El partit considera que el Parc Dalmau de Calella és un espai emblemàtic, un pulmó verd al centre de la nostra ciutat, que actualment es troba en un estat de deixadesa important.

L’objectiu dels republicans és fer més atractiu aquest espai verd per tal que més persones en gaudeixin, al mateix temps que fer-lo més segur, més net i sostenible. I més agradable.

La proposta d’Esquerra inclou tres grans mesures: la primera és d’actuació immediata i consisteix en la neteja del bosc per prevenir incendis. Esquerra també proposa la senyalització i l’abalisament de les zones perilloses i la rehabilitació d’algunes zones ja existents al Parc i que actualment es troben en desús.

La portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Cristina Gómez, ha explicat que el Parc Dalmau necessita millores urgents, per mantenir-lo net i cuidat. Gomez: “A ningú se li escapa que si fas una volta pel Parc Dalmau hi ha molts desnivells i zones realment perilloses, que no estan ni senyalitzades ni hi ha cap tanca. Hi ha trams que hi ha una tanca però després no n’hi ha i no té continuïtat. És un conjunt de propostes amb l’objectiu de fer més atractiu, dinàmic, net i segur, aquest espai únic que tenim a la nostra ciutat”.

Esquerra demana que es posi en marxa, durant l’estiu, una petita oficina d’informació turística. Proposa també crear la «Zona del laberint”, rehabilitant les escales d’accés al pati de l’Ós, actualment en desús, deixades i amb materials perillosos per als més petits. Proposen crear una zona infantil pedagògica en cada replà de les escales que esdevingui un espai de visita lliure.

Una altra idea inclosa al projecte que Esquerra ha tramès al govern de CDC i PSC és crear el BiblioParc Concepció Organ, una zona específica de lectura per a petits i grans. Així mateix proposen que s’hi instal·li una cafeteria-bar al Pati de l’Ós.

El pressupost de la ciutat pel 2016 s’aprovarà el proper mes de gener i Esquerra espera negociar-hi la inclusió d’aquestes propostes que millorin el Parc Dalmau. “Creiem que és el moment oportú, ara que estem repensant i fent propostes, i aviat tancarem la proposta d’inversions i el Pressupost de al ciutat de cara a l’any vinent, ens sembla que és el moment perquè es tingui en compte. De fet el Govern ho ha rebut molt positivament i em consta que properament, segurament, ja es treballarà o se’ns cridarà per treballar conjuntament per valorar aquestes propostes. Es fa des d’una òptica per contribuir i fer una proposta en positiu des del grup d’Esquerra Republicana i el que esperem és que se’n pugui parlar conjuntament i executar les propostes que s’hi inclouen“.

La proposta republicana inclou també una part destacada del seu programa electoral, que és que el Parc Dalmau sigui un punt de sortida de diferents circuits de l’Anella Verda de Calella, uns itineraris de patrimoni, mar i muntanya, amb diferents desnivells i rutes per indrets de la ciutat, i per a tots els públics, incloent un circuit inclusiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *