Esquerra i comuns demanen la retirada del recurs en contra del topall del preu de l’energia

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

L’empresa que gestiona el cicle integral de l’aigua a Calella va recórrer la mesura del Govern espanyol per regular el preu del gas, a partir del qual s’estableix la tarifa elèctrica. La decisió es va prendre a finals de setembre en el sí del Consell d’Administració de la companyia, que està participada per l’Ajuntament de Calella (51% de l’accionariat) i Sorea (49%). Porta la signatura dels consellers delegats Albert Torrent, tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, i d’Emili Giralt, director general d’Agbar, societat vinculada a Sorea. Esquerra i Calella en Comú han reclamat la retirada del recurs entenent que atempta contra els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Calella, tot assenyalant a més que no respon a un acord majoritari dels membres del consell. Així ho han fet saber a l’alcalde Marc Buch, que n’ostenta la presidència.

Republicans i comuns es posicionen en contra del recurs presentat per Gestaigua per les raons que detallen en la carta que han fet arribar a la presidència del consell d’administració de Gestaigua, en mans de l’alcalde Marc Buch. Una d’elles, que la decisió que no va ser mancomunada i que tampoc s’ha facilitat la informació sol·licitada sobre l’impacte econòmic del decret que regula el preu del gas. Roser Casanovas, consellera delegada en representació d’Esquerra, explica que encara no han rebut resposta.

S’ha tramès una carta al president de Gestaigua, l’alcalde Marc Buch, per una sèrie de motius, bàsicament relacionats amb manca d’informació i de transparència, hem decidit demanar la retirada del recurs.

Sebastià Tejada, regidor i conseller delegat en representació de Calella en Comú, denuncia que la decisió de presentar el recurs va en contra dels interessos dels ciutadans de Calella. Apunta que podria fins i tot ratllar la il·legalitat i considera que s’ha fet únicament per afavorir les elèctriques.

Al nostre soci, Sorea, i a Veòlia, del grup Agbar, sí que li interessa que l’empresa municipal es personi contra el Govern perquè es dediquen a generar energia (…) S’ha fet una negació dels interessos de la ciutadania en benefici del soci privat, que té interessos en el sector elèctric (…) Per a nosaltres, és intolerable.

A diferència dels comuns, des d’Esquerra no creuen que el recurs de Gestaigua s’hagi fet en benefici de les elèctriques. Els dos partits esperen tenir retorn a la seva petició per part de l’alcalde i del consell d’administració de la companyia de l’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *