La plaça de l’Església acollirà, un any més, la benedicció dels animals de Sant Antoni Abat

Celebració de la festa de Sant Antoni Abat a Calella, l'any 2016

Aquest diumenge es celebra la Festa de Sant Antoni Abat, organitzada un any més pel Grup Pa, Vi i Moltó. Mossèn Cinto Busquet serà l’encarregat de beneir als animals domèstics dels veïns de la ciutat a la plaça de l’Església.

Enguany només poden participar en la benedicció animals domèstics per incompatibilitat d’horaris amb el Ranxo Bonanza. Ho ha explicat Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó.

“Seran tot animals domèstics aquest any, perquè aquest any no hem pogut fer la trobada amb cavalls perquè aquest dia ja el tenien compromès. Farem el que havíem fet sempre, fer la benedicció dels animals domèstics: els gatets, els gossos, si hi ha alguna bestiola més. Més que res és per seguir la tradició. El senyor rector ens farà la benedicció dels animals i després repartirem unes medalletes i segurament també hi farà cap alguna autoritat per fer entrega de les medalles”

Els animals que si podran ser beneïts aquest any són les aus. Recordem que l’any passat no van poder assistir com a mesura de precaució davant la detecció a França d’un brot de grip aviar considerada molt contagiosa.

Pruna ha demanat a les entitats del poble que es sumin a la Festa de Sant Antoni Abat.

“Nosaltres demanem que hi participin el màxim d’entitats possible i crec que serà un èxit com sempre. Serà més reduit, de cara a que no hi haurà cavalls, però bé, es tracta de celebrar aquesta festa, que tingui continuïtat i l’any que ve si la podem ampliar ho tornarem a fer més gran”

La benedicció dels animals es farà diumenge a les 13:00 h a la plaça de l’Església.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *