Esquerra posa en marxa el procés de renovació del partit amb l’objectiu del 2027

L’elecció de la nova executiva d’Esquerra Republicana és la punta de llança del procés de renovació del partit a Calella. Neus Pociello, que ha estat elegida presidenta de la secció local, ha dit avui a LA CIUTAT que l’objectiu és enfortir la pròpia organització i consolidar el projecte polític de canvi i transformació en vistes a les eleccions municipals del 2027. Es descarta a sí mateixa per encapçalar la candidatura perquè ha dit que el seu compromís és a nivell intern.

La nova presidenta d’Esquerra Republicana de Calella s’ha referit a la preparació i capacitat de la resta de persones que formen part del partit, ja sigui com a integrants del grups municipals com de l’executiva, que s’ha renovat i ampliat. Escoltem Neus Pociello en declaracions a LA CIUTAT.

No m’hi veig, ja ho puc dir ara. La meva funció és una altra, enfortir l’organització. Sempre diuen que no es pot dir mai, però el meu rol és reforçar l’organització i l’equip, hi ha perfils molt potents com el portaveu i els regidors del grup municipal, a més de l’executiva, per conformar una llista de gent molt preparada per transformar Calella.

La nova presidenta del partit s’ha refermat en el propòsit de transformació de Calella. “Esquerra té el projecte polític de canvi que es necessita”, ha afirmat Pociello.

En paral·lel a l’objectiu del 2027, els republicans mantenen el seu compromís de fer política propositiva des de l’oposició, treballant perquè es garanteixi la participació de la ciutadania – reformulant els actuals consells municipals – i mantenint sempre una comunicació estable amb la resta de grups polítics i teixit associatiu local. D’aquí que la nova executiva incorpori dues secretaries de nova creació – general i d’entitats i moviments socials – i compti amb figures adjuntes per aprofundir-hi.

El nou equip està integrat per quinze persones de perfils diversos, des d’exregidores i exregidors, membres del grup municipal, i militants amb vocació de servei i trajectòria en àmbits rellevants.

 

Estem en un moment de renovació plantejada des de l’experiència dels darrers 8 anys per fer un tomb, enfortir l’estructura també quant a projecte de ciutat (…) Volem treballar més de la base, de baix a dalt, perquè el projecte polític d’Esquerra és el de les 1.149 persones que ens van fer confiança a les darreres eleccions municipals.

Pociello, que és assessora del gabinet de la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha avançat que un dels eixos del seu pla de treball gira a l’entorn de la memòria històrica, amb actes de cara al mes de maig i coincidint amb els fets de l’1 d’Octubre.

Sobre l’acció del govern municipal de Junts i el PSC, al marge d’indicar que té un perfil continuista, ha criticat les manifestacions dels seus responsables sobre la multireincidència i els delinqüents immigrants. “Fer segons quines vinculacions és delicat i perillós. La responsabilitat també es té en el discurs”, ha exposat Pociello, qui ha recordat que Catalunya no té competències en matèria d’immigració. “Hi ha uns estàndards internacionals a l’hora d’aixecar aquest discurs. Entenem que hi ha un objectiu polític, però hi ha una responsabilitat com a govern i Ajuntament, i cal fer-ne una anàlisi informada i amb dades”, ha conclòs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *