Els serveis d’atenció domiciliària al final de la vida i per alta hospitalària es garanteixen un any més

Aquesta setmana s’ha signat l’acord entre entitats i ajuntaments amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per renovar els programes d’atenció domiciliària SSID i PADAH per un any més. Prorroguen el seu compromís de finançament d’uns serveis que van prestar atenció a 250 persones de l’Alt Maresme i la Selva durant el 2023.

El Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) es va començar a desplegar l’any 2012 a l’Alt Maresme per a persones que requereixen cures pal·liatives o bé prestar atenció a malalts crònics avançats. Se n’encarrega un equip de professionals que donen suport en tasques com la higiene, l’alimentació, les cures no complexes o l’acompanyament, així com suport emocional a la família. L’any 2023 va atendre 107 persones, xifra que representa el 29,3% dels pacients inclosos dins el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES).

Aquest servei és possible gràcies al finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), la Fundació Oncolliga Barcelona i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, i de diversos ajuntaments del territori: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Canet, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Lloret de Mar.

En paral·lel, també s’ha renovat el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH), desplegat el 2016 a l’Alt Maresme. El 2023 va atendre 142 persones. El servei dona resposta a les persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Per això, necessiten suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat i puguin tornar a valdre’s per elles mateixes.

Actualment, aquest programa es desplega a Sant Pol de Mar, Calella, Pineda i Tordera, gràcies als acords amb els respectius ajuntaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *