Esquerra Republicana demana facilitats per la conciliació laboral i familiar

ERC Calella va organitzar la xerrada Stop bretxa salarial, a la plaça de l’Església. Amb aquest acte es pretén posar de manifest les diferències laborals entre homes i dones. De fet, la famosa bretxa salarial, no només significa la gran diferència de sous entre homes i dones, també infravalorar el treball femení, la segregació al mercat laboral, el rol de cures atribuït a les dones i de la conciliació laboral i familiar. Amb tot, Esquerra Republicana va fer una crida a l’Ajuntament de Calella per mirar d’aturar la bretxa salarial.

L’esdeveniment va poder comptar amb la participació de Najat Driouech , activista i diputada d’ERC al parlament de Catalunya, i de Laura Zurano, treballadora social. En l’acte, convocat per Esquerra, es va mostrar la preocupació per la discriminació que, encara avui, pateixen les dones en l’àmbit laboral i professional, sobretot a nivell salarial on les dones cobren de mitjana 6.000 euros menys que els homes, fent el mateix tipus de feina. Així ho comentava Najat Driouech.

El que no és just és que les dones, demà dia 3 de novembre, deixem de cobrar el sou anual, perquè les dones, per motiu de la bretxa salarial,cobrem només 11 mesos i els homes 12 mesos. Llavors nosaltres, tot i que treballarem, deixarem de cobrar.

Per aquesta mateixa raó ERC Calella ha demanat a l’Ajuntament que s’impliqui en la lluita contra la bretxa salarial. Des de el partit republicà s’ha demanat al municipi que posi en marxa els acords de la moció per l’erradicació de la bretxa salarial a Calella.

Sobretot demanem la conciliació, el tema de les renúncies, excedències, les baixes que es fan després de tenir fills, que recauen en les mares, demanem facilitats perquè aquesta conciliació sigui més fàcil, mesures per fomentar, que tant pares com mares, puguin seguir amb la seva feina.

Des de Esquerra posaran en marxa totes les accions que estiguin a les seves mans per tal que siguin efectives i es tradueixin en resultats reals i verídics, per mirar de canviar d’un cop per totes aquesta tendència tan negativa, i es mostren optimistes de cares al futur, així ho reconeixia Roser Casanovas.

Es un treball tan transversal, i que es va aconseguint de mica en mica, i és quelcom que s’ha d’anar seguint i canviant coses, però sí tinc l’esperança i la confiança que s’anirà aconseguint.

A més de l’esmentada moció municipal, s’impulsarà una proposició no de llei al congrés, a més de la que ja hi ha en funcionament: Directiva sobre Transparència Salarial al Parlament Europeu. Des de Esquerra també demanen que les administracions públiques comencin a moure’s i a aplicar accions i mesures que permetin arribar a la igualtat laboral entre gèneres.

Els ajuntaments, com per exemple, el de Calella, ho pot aplicar a les treballadores públiques, com per exemple, fer una valoració dels llocs de treball que té en plantilla i veure que el mateix lloc que ocupen dona i home i fan el mateix treball, el mateix horari i la mateixa càrrega de feina i l’home cobra més.

De no aplicar cap mesura correctora, la igualtat salarial seria, pràcticament, una quimera i és que, segons van poder conèixer els qui van assistir a la xerrada, es trigaria 257 anys a assolir-la.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *