Estapé (Òmnium Maresme): “Hi ha una estratègia de repressió orquestrada per l’Estat”

Carles Estapé, a l'esquerra, durant el debat celebrat diumenge dins de les 12 hores per la llibertat
Carles Estapé, a l'esquerra, durant el debat celebrat diumenge dins de les 12 hores per la llibertat

El president d’Òmnium Maresme ha presentat a Calella la campanya Demà pots ser tu que denuncia que el 2017 hi va haver més de 20.000 persones sancionades o investigades per exercir les seves llibertats. Va ser en el marc de la jornada 12 hores per la llibertat que la seva i altres entitats independentistes, a més de partits, havien organitzat.

La campanya Demà pots ser tu d’Òmnium Cultural denuncia que la dissidència està sent perseguida a l’Estat espanyol “com passa en els règims autoritaris”. En aquesta línia s’expressava ahir diumenge el president de la territorial maresmenca de l’entitat, Carles Estapé, que va enumerar els objectius de la iniciativa: crear una xarxa de solidaritat, despertar consciències i bastir ponts entre els catalans i les catalanes que creuen en la democràcia al marge dels seus posicionaments polítics sobre el procés.

Cal explicar a tothom i de forma ben clara i alta que l’Estat espanyol aprofita la situació a Catalunya per estendre la repressió a tota la dissidència de l’estat. Veiem exemples en diferents punts, també a Múrcia o Astúries, prohibicions de llibres i obres d’art. Volem que es visualitzi que hi ha una estratègia de repressió orquestrada per l’Estat espanyol que cal aturar.

La campanya d’Òmnium Cultural està protagonitzada pel president de l’entitat, Jordi Cuixart (que aviat complirà els vuit mesos privat de llibertat), la tuitaire Cassandra Vera, el pallasso Jordi Pesarrodona o els rapers Valtonyc i Pablo Hasél. El músic barceloní va ser la gran absència al debat que es va celebrar en el marc de les 12 hores per la llibertat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat