Estimem Calella proposa delimitar visiblement les terrasses

Imatge d'arxiu

Estimem Calella (EC) vol delimitar l’àrea de les terrasses amb marques visibles. És una de les propostes que aporten a l’Ordenança d’Espai Públic i que, segons el portaveu del partit, Enric Gómez, evitaria confusions i també conflictes. També demana impulsar una ordenança per regular les terrasses en patis interiors. Respecte a una proposta de Reglament per l’Arxiu Municipal, consideren que aquesta ha d’incloure totes les entitats relacionades amb el museu i promocionar-ne el voluntariat.

La gestió de les terrasses suscita debat a Calella i Estimem Calella demana poder limitar-les amb marques visibles per tal de fer-ne evident l’àrea i evitar possibles confusions i conflictes. Segons el portaveu del partit, Enric Gómez, evitaria confusions i també conflictes entre veïns i restauradors.

És un dels suggeriments que fa a l’Ordenança d’Espai Públic que l’Ajuntament ha presentat en esborrany per portar de cara al següent ple, el mes de febrer. En l’ordenança definitiva, Estimem Calella celebra que des de l’equip de govern s’hagi apostat per incorporar una placa a la terrassa de cada establiment de l’aforament màxim del número de taules i cadires permeses i confia en què s’inclogui a la versió definitiva.

Entre les propostes d’Estimem hi ha, també, afegir consideracions ambientals per incentivar un comportament més sostenible dels restauradors.

Des del partit també veuen convenient posar fil a l’agulla a les terrasses en patis interiors i fer-ne una regulació específica. Consideren que és un focus de problemes que, en ser interior i no ser un cas específic d’espai públic, no està regulat. Per aquest motiu, veuen convenient fer-ne una d’específica.

Més temps i col·laboració ciutadana per elaborar una proposta de Reglament per l’Arxiu Municipal

El govern també prepara un reglament regulador de l’Arxiu Municipal de Calella. Des d’Estimem, però consideren que és precipitat i demanen un reglament específic, a diferència del presentat que consideren que és general. Amb tot, asseguren que el reglament proposat no s’ajusta a les necessitats l’Arxiu Municipal. Demanen que hi hagi un “reconeixement cap a la part històrica i cultural de l’arxiu” i que el procés d’elaborar un reglament inclogui també a les entitats interessades:

Amb tot, també proposen que el nou reglament de l’Arxiu Municipal contempli més promoció al voluntariat i una col·laboració amb la regidoria de cultura.

En una altra relació de temes, relacionat amb un sistema de comunicació intern de l’Ajuntament de Calella per alertes de les possibles infraccions i proporciona eines per lluitar contra la corrupció anònimament, Estimem Calella demana que es publiquin informes periòdics que recullin els casos tractats sense revelar dades confidencials. També suggereix algunes dinàmiques per millorar la comunicació interna, com seria crear enquestes o grups de discussió on els empleats públics puguin compartir idees i millores.

Estimem Calella confia que les propostes i els suggeriments que demanen s’incloguin en l’esborrany definitiu de les ordenances que hauran de set sotmeses al Ple Municipal previ a la seva aprovació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *