La situació política a Catalunya fa que creixi l’ús de les xarxes socials

L’actual situació d’incertesa política a Catalunya ha portat a molta gent a seguir minut a minut l’actualitat a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Però estar tan pendent de la informació produeix angoixa i ansietat en algunes persones i busquen assessorament professional en psicòlegs.

La psicòloga especialitzada en salut mental, Núria Corrales, especialista del centre mèdic Creu Groga, adverteix que aquesta addicció és ja una realitat.

«Un percentatge significatiu dels pacients que nosaltres visitem, és a dir, els meus companys i jo, prefereix estar gran part del dia pendent dels mitjans de comunicació pel que pugui passar o pel que es pugui dir. Sigui el que sigui, no s’ho volen perdre. I molts d’ells diuen, inclús, que estan cansats de tanta informació que els arriba de tot arreu. Em pregunten: ‘És bo que estigui connectat tot el dia, al que pugui passar, al que diguin? Perquè en certa manera em crea angoixa estar pendent tot el dia d’això’. Llavors, és una realitat que els catalans estem molt pendents de tot el que està passant. Clar, avui en dia tens canals les 24 hores del dia que t’estan donant telenotícies, tens molts mitjans per poder estar connectada. Això està passant, sí»

Segons Corrales, les xarxes socials són encara més perilloses, ja que hi pots estar tot el dia connectat a través del telèfon mòbil i pots interactuar amb la informació i amb altres usuaris.

«Les xarxes socials són com el germà bessó dels mitjans de comunicació, però amb un agreujant, i és que a aquestes hi pots participar tu directament, el que fa que encara siguin més addictives. Els mitjans de comunicació et donen la notícia, t’agradi o no t’agradi, però és el que hi ha. En canvi, a les xarxes socials tu pots contestar, pots dir la teva, i la gent es sent com partícip del que està passant. A més a més, les xarxes socials les tens tot el dia, les tens al mòbil. Encara que estiguis treballant, pots parar un moment i mirar, pots contestar. La veritat és que són més addictives inclús»

La psicòloga recomana relativitzar la informació i viure la situació actual des de la part més racional.

Pots escoltar l’entrevista íntegra a la psicòloga especialitzada en salut mental, Núria Corrales, aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *