Estimem Calella s’ofereix a sumar amb Esquerra i el PSC per materialitzar “el canvi”

Estimem Calella vol ser la bisagra d’un govern de canvi a la ciutat liderat per Esquerra i el PSC, que comptaria amb 8 dels 17 regidors de la corporació municipal, a 1 representant de la majoria absoluta. Xifra que seria necessària almenys per a la proclamació d’alcalde o alcaldessa ja que cap de les tres formacions ha estat la llista més votada a les passades eleccions municipals. La proposta que la candidatura d’Enric Gómez ha traslladat a republicans i socialistes es fonamenta en dos aspectes: frenar el continuisme en la gestió a l’Ajuntament de Calella que encarna Marc Buch i un 80% de coincidències programàtiques. Així ho ha declarat aquest matí en una roda de premsa a la seu del partit, quan Gómez ha apel·lat al lideratge de Ponsdomènech i Rando perquè passin a liderar el nou govern de canvi que diu necessita la ciutat i ells mateixos van “predicar” durant la campanya electoral. “No demanem res a canvi”, ha assegurat el cap de llista d’Estimem Calella. El cas és que encara no tenen resposta.

Compareixença per sorpresa, aquest matí, del líder d’Estimem Calella, Enric Gómez, per explicar que ha plantejat a Esquerra i PSC un govern a tres per evitar que l’alcaldia passi a mans de Junts i de l’actual alcalde en funcions, Marc Buch, i que no s’acabi imposi la continuïtat a l’Ajuntament de Calella. Gómez afirma que la seva és una proposta de “facilitat i de generositat”, i demana al republicà Xavier Ponsdomènech i a la socialista Cindy Rando que l’entomin i demostrin els seus lideratges i la voluntat de tirar endavant els seus projectes per a la ciutat, amb qui diu coincideixen en un 80%.

S’ha reunit amb tots dos, fa una setmana, i el cas és que encara no té resposta, tal com ha reconegut Gómez.

Estem esperant resposta. Sabem que Esquerra està oberta, del PSC no se sap no contesta (…) El PSC va vendre durant la campanya un cert canvi, i això passa per no ser continuista amb l’anterior forma de Govern i buscar alternatives. Quan es presenten, s’entén que volen tirar endavant i liderar els seus projectes, no anar d’actor secundari.

La proposta d’Estimem Calella passa per formar govern a tres – que sumaria 8 dels 17 representants de la corporació municipal –, tot i no tancar-se a negociar la incorporació d’alguna altra formació. Només poden ser Calella en Comú Podem, la CUP o el PP; cadascuna d’elles ha obtingut 1 regidor. El que sí tindrien és garantit – assegura Gómez – és el suport d’una d’elles pel ple d’investidura, que està previst per al dissabte 17 de juny. Perquè aconseguir la vara d’alcalde o alcaldessa necessitarien una majoria absoluta – 9 vots a favor del candidat que proposessin –, ja que la llista més votada a les passades municipals és Junts Calella, amb Marc Buch.

Comptem amb alguna altra formació que s’ha postulat per fer alcadia i llavors s’hauria d’acabar de tancar el tema de la governabilitat en una taula de negociació, que haurien de liderar Esquerra i PSC, que en principi serien els interessats a liderar el projecte de canvi.

El cap de llista d’Estimem Calella, que va ser quarta força política a Calella, obtenint dos regidors, diu que no llança la tovallola malgrat el silenci dels últims dies per part de republicans i socialistes, també mantenen converses amb Junts.  De fet, Marc Buch va anunciar la setmana passada que provaria de formar govern amb algun d’ells.

Per Gómez, si prospera alguna d’aquestes fórmules “continuïstes”, qui se sentirà decepcionada és la ciutadania. Ell manté el seu compromís amb les persones que li han dipositat la seva confiança.

Qui se sentirà més decepcionat són els votants que veuen que el projecte pel qual han apostat queda en un segon terme (…) Nosaltres no els decepcionarem. Estem aquí per explicar que facilitarem un canvi de governabilitat i de model de ciutat.

Estimem Calella es referma en què són una candidatura formada per un grup de persones professionals i independents, marcant distàncies amb el PDeCAT de Montserrat Candini, tot i haver gaudit de la meitat dels seus drets electorals durant la campanya. L’altra va ser per a la candidatura de Junts Calella amb Marc Buch, a qui Gómez assenyala com a hereu de l’útim govern municipal, que ha presidit durant l’últim any. No a Cindy Rando, a qui atribueix el nou lideratge dins del PSC de Calella, tot i que va passar a ser la portaveu del PSC arran de la renúncia de Josep Torres, partit que també ha format part de l’actual Govern en funcions.

Pere Tarrés (primer secretari del PSC de Calella): “Qui pot formar govern amb possibilitats és Marc Buch”

El primer secretari de l’agrupació local del PSC, Pere Tarrés, ha respost les paraules de l’alcaldable d’Estimem Calella. Ha estat durant la seva participació setmanal a la tertúlia del programa La Ciutat, on ha assenyalat que qui té força i possibilitats de formar govern és Junts i que els socialistes estan valorant donar-li suport. Tarrés que s’ha mostrat dolgut i molest per les paraules d’Enric Gómez deixant entreveure les intencions dels socialistes de tenir un paper secundari en el pròxim executiu.

Qui pot formar govern amb possibilitats és Marc Buch. Hem tingut converses amb els dos grups majoritaris per conèixer la seva opinió (…) No som secundaris, està molt mal dit. Si entrem a formar govern serem iguals que els que han obtingut més vots. Aquí de secundari no hi ha ningú, tothom és necessari.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. calellenc ha dit:

    que us esperaveu d’aquest personatge ? la Candini al darrera li marca la linia a seguir, ells No son el canvi
    La veritat es que fan una mica de pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *