Estimem Calella vol posar normes a l’ús del Parc Dalmau

Els botellots nocturns o l’incivisme en general, quan no es recullen les deixalles de les festes infantils que s’hi celebren, per exemple, són dues circumstàncies que Estimem Calella considera es podran combatre si es tira endavant un pla d’usos del Parc Dalmau que garanteixi l’equilibri entre la dinamització de l’espai i la seva protecció, en tant que refugi natural. Una proposta que el partit d’Enric Gómez portarà a aprovació del proper ple municipal, i que ha avançat a Ràdio Calella TV. En concret, inclou set mesures que es podran aplicar sense fer una despesa afegida massa elevada, al seu parer. Entre elles, fixar un horari d’obertura i tancament, instal·lar videovigilància i que hi hagi una persona que actuï de guarda, o fent una actuació estructural per millorar-ne l’accessibilitat.

Estimem Calella proposa un pla d’usos del Parc Dalmau que delimiti què es pot fer i què no, i sota quines condicions, perquè la dinamització social i cultural de l’espai no acabi repercutint en el seu dèbil estat de salut per culpa de la sequera i les plagues d’insectes que l’han afectat en els últims anys.

Enric Gómez parla de tenir-ne un major control ja sigui en les activitats que hi dugui a terme l’Ajuntament com les que hi fan particulars, per exemple, les festes infantils al Pati de l’Ós.

S’ha de dinamitzar el parc però, en paral·lel, creiem que s’ha de tenir una ordenança que en reguli els usos que s’hi fan per part de l’Ajuntament però també de particulars. Caldria tenir un control sobre qui ho organitza perquè, en cas d’una mala praxi, per exemple en la recollida de residus, saber a qui adreçar-nos.

La moció per a la creació d’un Pla d’Usos del Parc Dalmau contempla 7 punts d’acord, entre els quals establir un horari d’obertura de l’espai i dues mesures dirigides a reforçar-ne la seguretat: instal·lar-hi càmeres de videovigilància i crear la figura del guarda del parc que, a més, sigui la persona de referència per a totes les persones que el visiten.

Implantar sistemes de videovigilància i instaurar la figura del guarda del parc, de la qual fa temps se’n parla però mai hi ha hagut el compromís ferm. Nosaltres ho vam portar a la taula de negociació dels pressupostos però tampoc va acabar de tirar endavant. Ho portem ara com a moció perquè siguin definits per la comissió.

El portaveu d’Estimem Calella, Enric Gómez, es posiciona a favor de dinamitzar el Parc Dalmau però des d’una gestió adequada i des del respecte per al patrimoni local. La seva moció també fa referència a un dels dèficits que, al seu entendre, presenta l’espai i que es va posar de manifest en el Campament Reial: l’accessibilitat.

No poden passar situacions com les viscudes per Reis, que hi havia un transport per pujar persones amb dificultats de mobilitat fins a dalt del Parc Dalmau en una hora concreta de cinc a sis de la tarda. Però això no és un mecanisme eficient. L’accessibilitat ha d’anar acompanyada d’una infraestructura i d’unes obres.

La proposta del partit passa perquè es creï una comissió política, ciutadana, d’entitats i experts en temes com el medi ambient i l’accessibilitat que s’encarregui de desenvolupar el reglament, i que ho faci en un termini màxim de sis mesos, la qual cosa ens situaria a l’últim trimestre del 2024.

Ara s’ha registrat perquè es debati i s’aprovi, si obté la majoria de suports del plenari, a la sessió ordinària del mes d’abril. També s’ha posat en coneixement de la resta de grups municipals per si si volen adherir-s’hi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *