Estudiants de l’Escola Pia de Calella i l’Institut Bisbe Sivilla exposaran els seus treballs de recerca sobre salut

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva fomentarà l’esperit crític i científic entre els joves de Calella i Blanes amb la segona Jornada de Recerca i Innovació, que se celebrarà el dimarts 18 de juny. Hi participaran alumnes de segon de Batxillerat tant de l’Escola Pia de Calella i l’Institut Bisbe Sivilla i de l’Institut Serrallarga de Blanes, que exposaran els seus treballs relacionats amb l’àmbit de les ciències de la salut.

Ens ho explica Eva Diago, infermera i membre de la Comissió de Recerca de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

És una jornada que neix a finals dels 2018, amb l’objectiu de promoure la investigació científica, a través dels professionals de la corporació i de tota la ciutadania. És una manera de fomentar l’esperit científic entre els estudiants. Per això la jornada porta com a títol ‘Parlem de recerca i innovació’.

Concretament, un dels treballs que s’hi presentaran tracta sobre la resistència als antibiòtics, un altre es titula El càncer de pàncrees i les malalties amb més mortalitat a Catalunya i el tercer porta per títol La forma cel·lular. Una via cap a la immortalitat?
Pels estudiants aquesta jornada significa que el seu treball de recerca no es limita en un àmbit estudiantil sinó que podran compartir i debatre els seus coneixements amb professionals sanitaris en actiu i també conèixer els centres de la Corporació.
Els alumnes que volen dirigir els seus estudis cap a la branca sanitària veuen en aquesta trobada un acostament a la dinàmica de la recerca en sanitat, ens ho diu Eva Diago.

En sanitat, en aquest cas, bàsicament parteix d’equips multidisciplinaris. No només són els metges, sinó que estan envoltats de professionals d’infermeria, fisioterapeutes, treballs socials, farmàcia.. Acostuma a ser un àmbit multidisciplinari. De cara els alumnes, és molt positiu i està molt ben valorat que es puguin envoltar de diferents professionals, que els ajudin i els hi donin idees en el seu treball.

La jornada es durà a terme aquest dimarts a les 15h a la Sala d’actes de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. Les exposicions dels i les alumnes estan obertes a tothom. A més, la investigadora clínica blanenca del centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall, Marta Crous-Bou, hi impartirà una conferència sobre l’impacte de la contaminació en el cervell, sota el títol Quin és l’efecte de la contaminació atmosfèrica al cervell?.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *