Detenen els propietaris d’un pis ocupat als Codina

Les ocupacions preocupen al veïnat dels Apartaments Codina, on ahir els propietaris d’un pis van acabar detinguts per la Policia Local per haver entrat per la força –es van valer d’una pota de cabra– al seu habitatge del bloc 6 i ruixat amb esprai una de les persones que hi havia a l’interior. Es tracta de dos homes de nacionalitat francesa, pare i fill de 84 i 53 anys, respectivament, que el mateix dilluns van acudir a dependències policials per denunciar l’ocupació del pis en qüestió. Seria la tercera que pateixen en els últims anys. El cas és que van acabar a comissaria acusats dels presumptes delictes d’entrada a domicili aliè i coaccions. D’allà van passar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar, a l’espera de passar a disposició judicial.

Van voler fer justícia pel seu compte i han acabat detinguts i acusats dels presumptes delictes d’entrada a domicili aliè i coaccions. Dos homes de nacionalitat francesa que aquesta setmana havien denunciat a la Policia Local l’ocupació d’un pis que tenen en propietat als Apartaments Codina –que presumiblement no seria el seu domicili habitual–, van acabar ahir entrant-hi per la força i agredint amb un esprai una de les persones que hi havia a l’interior, que van requerir la presència dels agents de l’autoritat.

Van acabar emmanillats i se’ls va intervenir, a més de la pota de cabra que van utilitzar per accedir al pis, dues navalles i una important quantitat de diners. Se’ls va traslladar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per prestar declaració, a l’espera ara de passar a disposició judicial.

Preocupació entre el veïnat per les constants ocupacions

Un fet que ha fet aflorar la preocupació que hi ha al barri quant a la constant d’ocupacions, sobretot de pisos de segona residència o que estan en mans d’entitats financeres. I està generant un clima d’inseguretat que els fa estar doblement en alerta. La Glòria, una veïna del bloc de pisos on ahir es va produir l’incident, ha explicat a Ràdio Calella TV que entre ells s’ajuden per reaccionar davant de qualsevol temptativa d’ocupació i que han reforçat la seguretat en els últims temps.

Estem tots molt conscienciats amb la situació que hi ha i ens ajudem. Una veïna m’ha explicat avui que li han intentat entrar fins a set vegades. Es veu que ho tenen molt vigilat per saber on ficar-se; però nosaltres també tenim un conserge que hi està a sobre (…) Jo m’he hagut de posar una alarma perquè sinó no marxaria tranquil·la.

La veïna s’ha mostrat indignada per com la legislació actual aborda el dret a la propietat privada, al seu entendre, conduint a situacions extremes com les viscudes ahir al barri calellenc.

Sembla mentida que tinguis una propietat i acabin tenint la raó els altres, els que te l’han ocupat. A més, és la tercera vegada que els ocupen el pis; potser fa vuit anys ja que tenen aquests problemes.

Els Apartaments Codina és un barri ubicat a l’entrada sud de Calella, on s’hi concentren més de mig miler d’habitatges, amb un alt percentatge de segones residències. El veïnat porta temps reclamant més seguretat.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Juandiego ha dit:

    Hay que tener cuidado,parece ser que la ley adolece algo de realismo porque la policía también actúa respetándola y claro puedes terminar en la cárcel por defender tus derechos los cuales están en desacuerdo con las modas actuales por eso la verdura está tan cara actualmente y bla bla bla……..

  2. buitreleonado ha dit:

    Defender tus derechos a base de saltarse la ley intimidando y agrediendo te coloca en el mismo nivel que lo ocupas. Eso es lo ideal, y no esperar a que actúen los policías, ¿para qué?
    Ataquemos a todo lo que creamos que faltan a nuestro derecho: al que se salta el stop, al del bar que pone terrazas en la calle y me hace bajar de la acera para pasar, al que hace fiestas en casa de madrugada y no te deja dormir. Y al que alquila su piso sin hacer contrato, y luego te quiere echar cuando encuentra quien le pague más. Y a los guiris ricos que compran casas en nuestro país y no vive en él, para especular. Y a los bancos que te roban y en los que te obligan a tener el dinero si quieres cobrar tu nómina y pagar tus facturas.
    ¡Viva el Far West!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *