Ets un binge racer?

Avui posem nom a un perfil de consumidor audiovisual: els espectadors de sèries que devoren tots els capítols d’una tirada. Són els binge racers i segons Netflix, al món hi ha 8,4 milions de persones que fan aquest consum gairebé obsessiu. Per exemple, en l’estrena de la segona temporada d’“Stranger Things”, 361 mil persones van mirar els nou episodis el primer dia que estaven disponible.

L’estudi de dos investigadors de la UOC hi troba una raó científica. Davant d’una marató de sèries, el cervell genera dopamina, que és l’element químic que produeix sensació de plaer. La indústria ho sap i fa coincidir els grans llançaments en divendres per afavorir que es consumeixi durant el cap de setmana.

Però què passa amb el post-binge? En l’estudi que signen Elena Neira, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, i Diego Redolar, neurocientífic i professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC, s’apunta que després d’una marató de sèries es pot sentir un estat d’ànim emocional baix.

En tres anys, entre el 2013 i el 2016, el nombre de persones que acaba una sèrie el dia que s’estrena s’ha multiplicat per 20.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *