La CUP, en contra d’un possible nou enllaç de la C-32

Font: Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya (Novembre del 2023)

Per la CUP Calella, el futur del Torrent del Raig no ha de passar ni per edificar més pisos ni per fer-hi un possible nou enllaç de la C-32. El partit tanca files amb la Coordinadora Salvem el Torrent del Raig i en un comunicat, la CUP rebutja el projecte per l’impacte ecològic que suposaria. Consideren que un altre enllaç és innecessari i que, si s’hagués de fer hauria de ser mitjançant l’adequació de vies existents. Des de la CUP, consideren que projectar un nou vial a la riera i el Torrent del Raig “forma part d’una actuació molt més àmplia basada en l’especulació urbanística de la zona”. Asseguren que Calella té molt per créixer a la zona més cèntrica del municipi i demanen preservar l’espai natural per la sobirania alimentària i energètica.

La CUP diu “no” a un possible projecte del nou enllaç de la C-32 pel Torrent del Raig i qüestiona la necessitat d’obrir un nou vial d’accés a l’autopista. En un comunicat, el partit al·lega que el traçat de la C-32 projectat en aquesta zona “forma part d’una actuació molt més àmplia basada en l’especulació urbanística de la zona”, ja que per desenvolupar el creixement urbanístic és necessària una segona connexió per evitar més trànsit a la nacional II. Aquest fet, segons Albert Comas, portaveu de la CUP, alerta al partit a les portes de l’elaboració d’un nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM):

Segons la CUP, el creixement de Calella ha de ser a la zona del centre del municipi, afavorint a la reconversió d’establiments turístics en habitatges, omplint els pisos buits i facilitant el creixement en sector de sòl urbà no consolidat. D’altra banda, demanen garantir l’espai del Torrent del Raig per tal de preservar la capacitat de la terra per ser cultivada, produir energia de cara a un futur i posar en relleu el valor paisatgístic i estètic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *