Falten més veus d’home dins del Cor Harmonia

cor harmonia

Com cada any, el Cor Harmonia Calella obre portes per incorporar noves veus que enriqueixin la coral. Però no només per això. També perquè gent de totes les edats que té afició pel cant pugui donar-hi sortida a través d’una formació de casa i amb projecció. El seu director, Albert Deprius, ha comentat aquest matí al programa La Ciutat que els requisits per entrar-hi són bàsicament ganes i il·lusió per aprendre, i un cert compromís amb el projecte.

Deprius ha comentat que la crida que fan cada any per tenir més cantaires, en aquesta ocasió la dirigeixen especialment als homes perquè són les veus que hi tenen menys presència.

Busquem de tot, però allà on som més fluixos és en cantaires homes (…) Mai hem posat límit d’edat perquè si hi ha certa aptitud, tothom pot cantar. Nosaltres tenim de totes les edats.

El Cor Harmonia assaja dos cops per setmana al primer pis de Can Salom. Ara, evidentment, amb totes les mesures del protocol Covid sectorial: mascareta i distància. Això durant la temporada normal, perquè quan es preparen produccions s’acostumen a reunir amb més freqüència. Als nous cantaires se’ls demana un mínim compromís d’assistència, també de participació als espectacles que es programin. Més enllà d’això, només ganes i il·lusió de cantar.

Si hi ha una formació musical prèvia, estudis de cant o experiència en cant coral, sempre és millor. Però no ho demanem. Només que es tingui ganes de cantar, aprendre i treballar, i de passar-s’ho bé. Ara hem començat a fer les celebracions d’aniversaris i de gent del cor, abans sempre trobaven una excusa per acabar l’assaig obrint una ampolla de cava i quatre galetes.

El director del Cor Harmonia reconeix que la pandèmia també els ha passat factura reduint la coral. Explica que haver de portar mascareta ha fet que molta gent s’hagi tirat enrere, quan ja anaven escassos de cantaires.

Ens va entrar un grup de gent nova, d’altres poblacions, i n’han quedat dos o tres. La gent va dir-nos que tornaria quan passés tot, i com que no ha passat, no han tornat. Hi tenim contacte però estan en pausa a l’espera de com evoluciona això.

Les persones interessades poden contactar amb la coral al telèfon 667 720 799.

Aquests dies estan en plena preparació del concert de celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, en l’edició que farà número 106 i que està prevista per l’últim cap de setmana de novembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat