Festa Major i Fira, fins l’any que ve!

Veure gegants i castells, vibrar amb el correfoc i anar als concerts de sardanes i nocturns a l’envelat, conèixer els nous representants del pubillatge i a tothora fer el vermut els amics i la família; a més de descobrir altres fires que se celebren al país. A grans trets, així es pot resumir el que hem fet moltes calellenques i calellencs aquest últim cap de setmana llarg de Festa Major de la Minerva i de Fira de Calella i l’Alt Maresme, els dos principals esdeveniments que se celebren a la ciutat i que ofereixen una programació complementària d’activitats que s’han pogut celebrar normalment – i això és notícia – perquè no ha plogut cap dia.

Des del pregó de Festa Major amb Aina Da Silva, dijous a la nit, fins al concert de Miquel del Roig a l’escenari de la Fira, ahir al capvespre, precedint el castell de focs artificials, s’han viscut quatre dies intensos d’activitats – les tradicionals i les noves – que han fet sortir de casa a calellenques i calellencs.

L’alcalde Marc Buch en feia ahir una valoració molt positiva. Deia que ha estat un cap de setmana en què ha traspuat l’alegria i les ganes de compartir-la.

Un final de fira i festa major que des del primer moment va començar amb l’alegria del Pregó, amb l’energia que ens va transmetre l’Aina da Silva. Amb tots els actes que han transcorregut segons el previst i amb una fira de la qual ja n’hem pogut començar a veure novetats. Acabem amb un concert i amb molta alegria, que és com ha de ser la festa major: sortim al carrer i gaudim-la al carrer, que és el que hem fet tots aquests dies.

Sobre la Fira de Calella i l’Alt Maresme, més enllà del monogràfic – enguany Fira de Fires convidant-hi vuit esdeveniments que se celebren arreu del país –, s’han pogut veure alguens de les novetats que el govern municipal planteja en el marc del procés de renovació i actualització de la mostra.

Buch diu que respon a la voluntat de donar-li un nou aire i fer que les calellencs i calellencs se’n sentin orgullosos. Recupera així un dels seus missatges de campanya.

Totalment, aquest és l’inici del procés de renovació de la fira. N’hem vist el primer any però tenim tres edicions per endavant. Per tant, l’any vinent encara hi haurà més canvis. Hem d’actualitzar la fira, i tot just hi hem posat la primera vegada. Tothom ho ha vist molt bé, tothom ens felicita. I el que sempre dic: que ens tornem a sentir orgullosos de ser calellencs.

La Fira del Gall, de Vilafranca del Penedès; la Fira Argillà, d’Argentona; la Fira de la Muntanya, de Vic; la Fira de la Botifarra, de la Garriga; la Fira de Sant Martirià, de Banyoles; la Fira del Pèsol i la Coca, de Sant Andreu de Llavaneres; la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, de les Borges Blanques i la Fira Mercat del Ram, de Tordera; han protagonitzat el monogràfic d’enguany de la mostra calellenca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *