Conferència sobre el present i futur del Parc Dalmau

Segona i última conferència del cicle sobre el Parc Dalmau que organitza l’Associació d’Amics del Patrimoni Històric. Es farà aquest divendres 29 de setembre a Can Saleta (19.30h), amb accés lliure per escoltar dues persones que hi fan les tasques de voluntariat mediambiental: Josep Clarà i Josep Maria Juhé, d’Amics del Parc Dalmau.

Sis persones integren l’equip de voluntaris que un cop per setmana, normalment els dissabtes al matí, acudeixen al Parc Dalmau per fer-ne el manteniment i actuacions que en faciliten l’accés i garanteixen la conservació de l’arbrat i el sotabosc.

A l’estiu, l’activitat es redueix pel risc d’incendis forestals. Aquest últim s’han dedicat a garantir la hidratació dels exemplars més vulnerables perquè el reg va quedar restringit per la sequera. Diu Francesc Clarà, president d’Amics del Parc Dalmau, que és una situació que els té en alerta, i des de ja fa uns quants anys.

La sequera que estem patint afebleix els arbres. Amb menys aigua i recursos, fabriquen menys resina, que al final és el seu sistema immunitari contra l’escarabat. L’any 2016 van morir més d’un centenar de pins per culpa del tomicus, de forma directa o indirecta.

Aquest és un dels factors que determinaran l’evolució del Parc Dalmau, un bosc mediterrani que s’ha caracteritzat per la presència de pins pinyers i alzines. Se’n parlarà a la conferència que el president de l’entitat i el responsable de voluntariat, Josep Maria Juhé, faran aquest divendres 29 de setembre a Can Saleta (19.30h) com a continuació de la que fan oferir el passat mes de juny per recordar-ne els origens i l’evolució.

Clarà indica que activitats com aquesta els ajuden a donar-se a conèixer i, qui sap, que la gent s’animi a donar-los un cop de mà.

Sempre calen voluntaris. Ens agradaria comptar amb gent jove i amb força. El compromís que demanem és només pels dissabtes de nou del matí a una del migdia, encara que si algú només pot entre setmana, també hi ha activitats a fer-hi.

Amics del Parc Dalmau és una entitat de voluntariat i custòdia del territori que es va fundar l’any 2016.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *