Fins a finals de mes s’exposen a Calella vitralls artesans d’una artista polonesa

Demà dissabte s’inaugura una mostra de vitralls emplomats i peces de vidre de Jhanna Helena Babska. Es podrà visitar fins a finals de mes a la galeria Cultural del Grup Pa, Vi i Moltó i s’hi mostren peces úniques, mai fins ara exposades a Calella.

L’artista ha explicat que les seves creacions són molt personals, i que molt material que ha creat fins ara en gaudia ella i les seves amistats, però ara ha arribat el moment de mostrar-ho a tothom. Les seves creacions són fetes amb diverses tècniques, que ella mateixa ha comentat. “Hi ha diferents tècniques. Els quadres estan fets amb tècnica emplomada o també tiffany, o també mesclades  perquè m’agrada mesclar les tècniques. Hi ha objectes de vidre també, de reciclatge, de copes trencades… tot això de vidre. Tinc una sèrie de quadres que ja fa temps que els tinc fets i els volia presentar i exposar més enfora“.

Jhanna Helena Babska ha dit que fer un vitrall primer s’ha de marcar el vidre, tallar-lo, polir-lo a màquina, emplomar-lo segons la tècnica, amb plom o coure, i es solda tota la peça un cop encaixada. Això fa que sigui un procés llarg de fabricar i complicat, però és un material que l’enamora des de fa anys. “Fàcil no diria que ho és. Per mi, amb la perspectiva del temps, si que ho és, però no és un material que el puguis modelar fàcilment. De fa moltíssims anys, ja al meus  país -que jo sóc de Polònia- ja em cridava molt el vidre. Com a material m’encantava tocar-lo, veure’l… per mi és un material molt màgic, perquè fa un joc amb la llum, sobretot amb el sol, que provoca una sensació interior que no es pot explicar en paraules“.

A la inauguració l’autora explicarà la història personal que hi ha darrera de cada quadre, i es farà també un pica-pica. El president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, ha recomanat a tothom que faci una visita a l’exposició, per la seva singularitat. “És una exposició molt especial, d’un tema que no s’ha fet mai. Són vitralls emplomats de molta qualitat. Penso que serà una exposició molt agradable i hi haurà molta gent a visitar-la perquè és molt diferent. Espero que tingui un bon èxit i que la gent pugui gaudir, a la galeria de Pa, Vi i Moltó, d’aquesta exposició de «la màgia del vidre»”.

La mostra estarà oberta a partir de les set de la tarda de demà dissabte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *