Font (USTEC-STEs): «Volen una Espanya amb una única llengua. Són els fills i nets de qui són»

Ramon Font00000000 a radio calella00000000

El portaveu del sindicat majoritari de l’escola pública adverteix que “s’anirà a totes” en la defensa del model d’escola catalana basat en el sistema d’immersió lingüística, que recorda s’ha demostrat d’èxit i ha sigut clau per a la cohesió social a Catalunya. Ramon Font exposa que el cos docent se situarà a primera línia però compten amb un suport amplíssim de famílies i entitats. És un assumpte de gran consens social “més del que va tenir l’1 d’octubre”, ha assegurat. En una entrevista al programa La ciutat ha dit que Societat Civil Catalana revela que el Govern del PP els va avançar en la reunió que van mantenir ahir que s’inclourà la casella del castellà al formulari de preinscripció del pròxim curs, i denuncia que això constata la concepció uniformitzadora d’Espanya que tenen els seus dirigents.

Ramon Font ha recordat les paraules del que va ser ministre d’Educació i ha explicat que, dins el seu marc mental, Catalunya i l’escola en català són una anomalia.

“La seva concepció del món és que, al final, el castellà sigui l’única llengua. Perquè ells volen Espanya amb una única llengua. De fet, són els fills i els nets de qui són. Quan el ministre Wert deia que calia espanyolitzar als nens catalans, volia dir que no són espanyols? La seva manera de ser espanyol és amb castellà, podrien ser plurals, però la seva idea és uniformadora. Ells sempre han volgut això, i nosaltres com una anomalia dins d’Espanya”, ha dit.

Font ha dit que, a porta tancada, el Govern del PP dona per fet que s’inclourà la casella d’opció lingüística. Davant d’això, adverteix que el cos docent, amb més de 100.000 mestres, hi farà oposició frontal.

“SCC diu que en la reunió els van dir que ho farien, però en públic diuen que s’ho estan estudiant. El que s’haurien d’estudiar molt bé és el que va passar a les illes Balears, on hi va haver una vaga indefinida de tres setmanes (…) Carregar-s’ho amb quatre diputats ho tindran difícil. Penso que s’estan posant en un esbarzer que no saben on els porta. Però amb això no se’n sortiran”, ha advertit.

Ha estat el número dos del Ministeri d’Educació l’únic que n’ha parlat públicament per dir que el Govern és “sensible” amb aquesta situació i s’estudiarà si aquesta opció els correspon “en aplicació del 155”.

Però el portaveu del sindicat de mestres assegura que seria una mesura buida d’arguments. I ha fet el llistat de motius: perquè el model d’escola catalana és d’èxit, garanteix les competències de l’alumnat, a nivell professional i també lingüístic. “No hi ha cap nen que quan acaba l’etapa obligatòria no es pugui desenvolupar plenament en castellà, ni tampoc al contrari, sigui quina sigui la seva llengua materna”, ha dit Font. I també a l’inrevés, posant d’exemple la cap de l’oposició, Inés Arrimadas.

“Si ens volen fer tirar enrere i portar-nos cap a un model com el valencià o com a Euskadi, és un retrocés de 30 anys. No té sentit ni ser professor si em trobo una classe dels catalans i dels castellans. No tinc ganes ni de ser professor. Nosaltres anirem a per totes”, ha assegurat.

USTEC-STes reclama la retirada del 155 i que no s’utilitzi l’educació per fer xantatges polítics. El seu portaveu, avui a La ciutat, ha dit que desconeix si s’ha presentat denúncia a la Fiscalia contra ell per un presumpte delicte d’incitació a la sedició i delicte d’odi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat