Foto-Film Calella estrenarà l’exposició ABCDARI a la Fira de Calella i l’Alt Maresme

Aquesta serà una de les exposicions que es podran veure al Passeig Manuel Puigvert a partir d’aquest divendres. Foto-Film Calella mostrarà fotografies de quatre àmbits diferents. Entre ells, un recull d’imatges del seu president honorífic, Santiago Marrè, qui enguany ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi.

Foto-Film estrenarà ABCDARI, un treball que combina i celebra els aniversaris del naixement de Pompeu Fabra i del Parc Dalmau. Constarà de 26 paraules, una per cada lletra de l’abecedari, de la A a la Z, traduïda en fotografies del pulmó verd de la ciutat. Ho ha explicat Josep Maria Colomer, membre de Foto-Film Calella.

Aquest any, com que hem vist que coincidien els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i els 90 anys del Parc Dalmau, ens ha semblat bé intentar ajuntar aquests dos aniversaris i fer una mena d’exposició que ajunti unes paraules del diccionari d’en Pompeu amb imatges que poguem recollir o fotografiar al Parc Dalmau.

Una de les activitats tradicionals que l’entitat reserva per la Fira és l’entrega de premis del 27è Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia, amb el tema Calella.

Cada any fem una mica de selecció de les fotografies que han presentat al Trofeu Carpinell, intentem que com a mínim n’hi hagi una de cada participant i aquest any crec que hi ha una quarentena de fotografies. El diumenge a les 18h farem el lliurament de premis a l’estand de Foto-Film on estaran exposades les fotografies.

Foto-Film ha aprofitar l’escenari de la Fira per homenatjar al seu president honorífic, Santiago Marrè, l’any que li han atorgat la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de creació, recerca, conservació i divulgació d’imatges cinematogràfiques històriques, de gran interès per al patrimoni audiovisual de Catalunya.

Aprofitant que aquest any li ha estat concedida al nostre president honorari, Santiago Marrè, la Creu de Sant Jordi, a l’estand també penjarem una mostra fotogràfica d’uns quants anys de les activitats que ha portat a terme en Santiago dintre de la nostra entitat. És una exposició una mica personal de les activitats fotogràfiques o cinematogràfiques i també de les activitats socials i de divertiment que entre tots hem anat vivint amb ell.

També es mostrarà una selecció de les fotografies que van participar al Trofeu Torretes, a la categoria de Festes i Tradicions Populars Catalanes.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Maria Colomer, de Foto-Film Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *