Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez, considera que la seva condemna serà un “càstig”

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart a les portes de la Conselleria d'Economia el 20S. Foto: CCMA

Xavier Sánchez, germà de l’expresident de l’ANC Jordi Sánchez, actualment en presó preventiva a l’espera de judici, considera que el seu germà no tindrà un judici just. Afirma que les declaracions i els informes que s’estan avaluant són falsos i que la seva condemna serà un “càstig”. Avui fa un any dels fets del 20S, de la multitudinària concentració de protesta davant de la seu de la Conselleria d’Economia en la que van participar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, per la que van acusar de sedició als líders de l’ANC i d’Òmnium, ara empresonats a Lledoners.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Sánchez ha declarat que s’han vulnerat els drets dels líders polítics i socials encausats.

Evidentment, aquest judici està ple d’irregularitats i ha faltat a la majoria de drets dels encausats, un d’ells, el dret a tenir un jutge neutral, que no són l’Audiència Nacional ni el Tribunal Superior. A partir d’aquí, tot un judici muntat amb declaracions i informes falsos no pot conduir a res més que a un càstig, a una condemna que serveixi de càstig.

Sánchez ha subratllat que el seu germà es troba en presó per un muntatge orquestrat per l’Estat espanyol. Ha lamentat que el jutge no ha acceptat als testimonis que van veure com Jordi Sánchez i Jordi Cuixart pujaven al cotxe patrulla per desconvocar la manifestació.

El Jordi va entrar a la presó, tal com s’està demostrant, per un muntatge de l’Estat espanyol. Va entrar acusat d’uns fets que no es van produir, tot i que la voluntat de l’Estat era que aquell dia esdevinguessin fets importants i violents a Barcelona per tal d’impedir l’1-O i això no va succeir, i no va succeir gràcies a l’Assemblea i a Òmnium i, evidentment, a tots els voluntaris i a tota la gent que va participar a les manifestacions.

Xavier Sánchez, qui actualment viu a Calella, ha agraït a totes les persones que encara a dia d’avui continuen mobilitzant-se per demanar l’alliberament del seu germà i de la resta de polítics catalans empresonats. Ha apuntat que recordar els fets del 20S no es tracta només d’una qüestió de memòria i reconeixement sinó “d’autoreconeixement” del que el poble va aconseguir a partir del 20S, “defensant impremtes i urnes”.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Xavier Sánchez, germá de Jordi Sánchez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *