El Consell Comarcal comença a implementar l’horari europeu

El Consell Comarcal del Maresme ha avançat l’hora dels plens perquè els seus consellers i treballador puguin conciliar la vida laboral amb la familiar, un fet que adopta les línies impulsades pel Pacte per a la Reforma Horària del Govern de la Generalitat per acostar-se més a l’horari europeu.

Ara els plens s’avancen una hora, començaran a les sis de la tarda i no a les set com en el mandat anterior. Una mesura que ha impulsat el Consell Comarcal del Maresme per poder conciliar la vida familiar i laboral dels seus consellers i acabar així els plens en hores més prudencials. Són declaracions de la consellera Maite Viñals a Ràdio Calella TV.

Quan ens vam reunir el nou govern, i vam començar a decidir cartipàs i organització del Consell, vam considerar que les set de la tarda era una hora molt tardana per fer els plens, perquè són plens que s’allarguen, de molts punts i eren plens que acabaven molt tard. Per això vam considerar que fer els plens a les sis de la tarda ens facilitava acabar els plens abans, a una hora més decent, posar-nos en línia amb la reforma horària que vol fer el govern de la generalitat i ajuda als consellers i conselleres a conciliar la seva vida laboral amb la seva vida familiar.

De fet, l’objectiu d’aquesta reforma horària és que l’administració comenci a donar exemple perquè la societat avanci en aquesta direcció i implementar un horari més europeu.

I tot i que els polítics com que molts tenim la nostra feina també per altra banda, i fem de polítics, i fem de pares i mares, i fem d’amics… la veritat és que és complicat conciliar. I això era un petit pas que servia per posar d’exemple, de què amb petites accions podem començar cap aquesta societat que sigui una miqueta més humana, que ens permeti gaudir més de l’oci, de les famílies i del temps lliure.

Ara per ara, des del Consell no tenen plantejades noves mesures de cara a la reforma horària però si intenten encoratjar als municipis avançar els horaris dels seus plens, dins les capacitats de cada consistori.

Diferents estudis demostren que implantar la jornada continuada a les organitzacions redueix l’estrès, estimula l’optimització del temps, augmenta la productivitat, i augmenta la motivació i felicitat dels treballadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *