Fra Octavi Vilà i Mayo, abat de Poblet, nou bisbe de Girona

Girona ja torna a tenir bisbe. L’electe és l’abat de Poblet, Fra Octavi Vilà i Mayo, un monjo cistercenc amb marcat perfil intel·lectual – és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Noves Tecnologies de la Informació per la UAB amb diversos postgraus. Ocuparà la plaça vacant des del 31 de març del 2022, quan va morir qui era el bisbe emèrit des de setembre del 2021, Francesc Pardo. La cerimònia per a la seva ordenació episcopal tindrà lloc el pròxim 21 d’abril.

Fra Octavi Vilà, abat de Poblet des de 2015, serà el nou bisbe de Girona. La diòcesi ha hagut d’esperar gairebé dos anys des de la mort del bisbe Francesc Pardo, però a canvi s’ha trobat amb el nomenament d’un dels principals actius de l’Església catalana, l’abat de Poblet. Una persona dedicada professionalment a la història contemporània i la biblioteconomia, que va ingressar al monestir amb poc més de 40 anys,  escollit abat amb 55 anys, i que serà bisbe de Girona amb els 63 anys complerts.

La Santa Seu ha fet públic el seu nomenament aquest dijous 29 de febrer el migdia. La cerimònia per a la seva ordenació episcopal tindrà lloc el pròxim 21 d’abril a la Catedral de Girona, segons ha avançat el bisbe electe en declaracions a Ràdio Calella TV i al digital Flama, on ha revelat que el programa LA CIUTAT i l’entrevista feta al responsable de comunicació de la diòcesi va influir en la seva presa de decisió.

Aquest és el missatge que adreça a l’empresa municipal de comunicació de Calella:

Segons destaca avui la premsa especialitzada, Fra Octavi Vilà ha estat l’abat que ha hagut d’afrontar les conseqüències de pandèmia en l’activitat cultural i religiosa en el monestir. Com a abat tampoc ha dubtat a implicar la comunitat en els reptes del país. Des del punt vista social va obrir el monestir als refugiats d’Ucraïna quan va esclatar la guerra i va ser un dels pocs mitrats catalans que va visitar els presos polítics a Madrid i quan eren a les presons catalanes.

La Catedral de Girona acollirà el diumenge 21 d’abril de 2024 l’ordenació episcopal i la presa de possessió del nou bisbe de Girona, que ha estat nomenat aquest migdia pel papa Francesc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *