El sector de l’hostaleria i la restauració s’oposa a l’augment previst de la taxa de terrasses

L’increment de preus per posar taules i cadires a les terrasses de bars i restaurants, de l’entorn del 80% de mitjana i que està previst que entri en vigor el proper mes de març, ha provocat el malestar del sector, que considera penalitza en excés l’activitat del sector de l’hostaleria i la restauració. Tant és així que les dues associacions empresarials de Calella que representen els seus interessos han anunciat que presentaran al·legacions a la proposta del govern municipal de Junts i el PSC que va ser aprovada en la sessió plenària del passat mes de febrer amb el suport de Calella en Comú Podem. ATC i Calella Centre Comercial han confirmat a Ràdio Calella TV que sol·licitaran que els increments s’apliquin de forma progressiva – sense especificar en quin termini – i que es permeti el fraccionament dels imports en almenys dues quotes.

El sector de l’hostaleria i la restauració de Calella demana al govern municipal que flexibilitzi l’aplicació de la nova tarifació de la taxa de terrasses, amb un increment previst de l’entorn del 80% en funció de la ubicació dels establiments per cadascuna de les tres àrees en què s’ha dividit la ciutat. Així ho ha anunciat la presidenta de l’ATC, Sònia Hernández, al programa LA CIUTAT:

Que no s’apliqui en un sol any i en un sol pagament, sinó en dues fraccions, possiblement el primer entre maig i juny i l’atre a partir de setembre, per exemple. Dependrà de com ho pugui gestionar l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

ATC i Calella Centre Comercial al·leguen la modificació aprovada a principis de febrer atenent al clam dels seus representants, tot i reconèixer la necessitat d’actualitzar les tarifes després de 20 anys sense tocar-les.

En concret, l’acord de ple – ara en exposició pública – preveu que un empresari amb terrassa a la zona més cèntrica passi a pagar 1,23 euros per taula i dia. A les més allunyades, serà de 0,60 cèntims. Ara, es prendrà de referència els metres quadrats d’ocupació de l’espai públic, a diferència del nombre de les taules permeses, que és el barem que s’ha utilitzat fins ara. A més, la nova ordenança contempla que hi hagi una sola tarifa vàlida tant pels mesos d’estiu com d’hivern i que les llicències s’atorguin per un període de 4 anys.

Els representants de les dues associacions empresarials van reunir-se amb el govern municipal per traslladar el malestar i el neguit dels afectats per la nova regulació i plantejar les propostes que ara recolliran a l’escrit d’al·legacions. Francesc Millán és el vicepresident de Calella Centre Comercial.

Al marge dels preus, a partir d’aquesta temporada, les terrasses de bars i restaurants hauran de comptar amb una etiqueta on s’indicarà la capacitat màxima de taules i cadires. Aquesta mesura s’emmarca en la voluntat del govern d’endreçar la imatge de Calella per potenciar la destinació turística local.

El govern de Junts i el PSC va rebre el suport de Calella en Comú Podem a l’oposició. Esquerra i Estimem Calella hi van votar en contra, mentre que el PP i la CUP es van abstenir en la votació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *