Francesc Alemany, nou president del Consell Comarcal del Maresme

El ple del Consell Comarcal del Maresme del mandat 2023-2027 ha començat a caminar amb la sessió constitutiva i l’elecció del president de l’ens supramunicipal, divendres passat. L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany (ERC), ocuparà el càrrec durant els dos primers anys, per després cedir-lo a l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro (Junts). Així ho van acordar els dos partits a l’hora de segellar el pacte per governar plegats, concentrant 17 dels 33 membres del plenari. Hi ha tres calellencs: Josep Grima, Xavier Ponsdomènech i Sebastián Tejada.

El republicà Francesc Alemany ha estat nomenat i per majoria absoluta el novè president del Consell Comarcal del Maresme, un ens que aquest 2023 arriba als 35 anys d’història. L’alcalde de Palafolls, que pren el el relleu del fins ara alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va rebre el suport dels consellers i conselleres de Junts i Esquerra (17 dels 33 membres del plenari), que governaran plegats en aquest nou mandat.

La presidència, però, es repartirà entre els dos socis de govern, Junts i Esquerra. Alemany estarà al capdavant fins al 2025 i des d’aquesta data fins al 2027 serà l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, qui prendrà el relleu. Pel moment, encara no ha trascendit com quedarà distribuit el cartipàs entre els representants dels dos partits i si algun calellenc tindrà delegació de cartera.

El ple del Consell Comarcal del Maresme està composat per 9 representants de Junts i 8 d’ERC – que governaran plegats – 9 del PSC, 2 PP, 2 comuns, 1 l’extrema dreta i 1 Ara Pacte Local.

La sessió va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Treball del Govern de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.