Òmnium organitza una segona sessió del taller de desobediència civil

Òmnium Alt Maresme ha organitzat un segon taller de desobediència civil pel diumenge 3 de novembre a la seva seu de Pineda de Mar. El taller es farà a 2/4 de 6 de la tarda i serà la continuació del taller que ja es va fer aquí a Calella i en el que hi van assistir 90 persones. Amb aquest segon taller es busca ensenyar a la ciutadania com actuar davant de diverses situacions d’una manera pacífica i no-violenta.

La desobediència civil és una pràctica no-violenta, conscient i política, contrària a la llei, que busca canviar-la per mitjà de la pràctica no violenta. La finalitat és generar una reflexió col·lectiva, conscienciant als ciutadans i convidant-los a mobilitzar-se per acabar amb ella.
Jaume Planas, portaveu d’òmnium cultural Alt Maresme, explicava la finalitat d’aquest taller.

Ens hem de formar en desobediència civil. És la gran eina que tenim a mà, i que utilitzem, però de la que tots en parlem i en desconeixem què és.

En el taller s’ensenyaran accions pràctiques de desobediència civil que es poden fer en tots els pobles i comarques del territori. Comptarà també amb la col·laboració de l’entitat En Peu de Pau.

Comptem amb una organització, en Peu de Pau, molt coneguda per l’experiència i els anys que porta de lluita. Aquests dies s’han donat a conèixer perquè són els que han fet cordó entre els joves i la policia. Són gent amb molta experiència, que ja fa temps que de manera desinteressada estan donant aquests cursets.

Al taller, que es realitzarà el diumenge 3 de novembre a dos quarts de sis a la seu d’Òmnium Alt Maresme, hi podrà assistir tothom sense inscripció prèvia.

Pot assistir tothom. Tenim una sala molt gran on pot assistir qui vulgui, i convé que la gent vingui. Sigui gent implicada amb alguna entitat o no.

Segons els organitzadors, el taller sorgeix de la necessitat d’avançar mitjançant les accions de desobediència civil. De fet Òmnium Cultural ja va organitzar al juliol diferents tallers arreu del territori català de desobediència civil en el marc de la campanya “Ho tornarem a fer”, amb dos dies de jornades amb conferències, tallers, xerrades,taules rodones i debats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.