Freixas (CUP): “Farem la presentació en bloc dels primers de la llista electoral”

Núria Freixas i Albert Comas estaran entre els tres primers de la llista de la candidatura de la CUP per a les pròximes eleccions municipals. L’actual portaveu cupaire ho ha anunciat aquest matí al programa La Ciutat, sense concretar qui es posarà al capdavant i, per tant, si ella tornarà a optar o no a l’alcaldia de Calella, com ho va fer per primera vegada l’any 2019. Freixas ha recalcat que el partit està treballant i presentarà un projecte d’assemblea, que està per sobre de les persones.

Núria Freixas ha avançat que en els pròximes dies faran la presentació en bloc de les tres o cinc persones que ocuparan les primeres posicions de la candidatura de la CUP per a les municipals del maig del 2023. Diu que així volen posar en valor la força de l’assemblea, que és com s’ha treballat al llarg de tot el mandat municipal.

Aquesta legislatura hem intentat que es visibilitzi l’assemblea. No només he parlat jo en els actes sinó que també han tingut presència Albert Comas, Marina Juhé, Lourdes Roselló, Xavi Nogués, Gizane Silva… Per tant, quan hi hagi la presentació dels caps de llista, serà en bloc (…) L’Albert Comas està entre els primers tres llocs de la candidatura (…) Jo també estic per allà davant, entre els tres primers.

La portaveu cupaire ha assegurat que esperen ser una peça clau del futur Govern de Calella després de dos mandats a l’oposició que els han permès acumular experiència i treballar de forma directa i clau.

Tenint en compte la convocatòria electoral, Freixas ha exposat la necessitat que el pròxim pressupost municipal estigui treballat des del consens. Hores d’ara encara no se’ls ha convocat per parlar-ne, ni tan sols se’ls ha comunicat que no hi haurà ple d’ordenances fiscals — tal com pot confirmar Ràdio Calella TV — i que, per tant, l’executiu local de Junts per Calella-PDeCAT i PSC aposta per tornar a congelar impostos i taxes. La CUP ho considera una mala decisió. Diu que caldria fer una revisió àmplia del projecte pressupostari.

Dos seguits no, mirem què passa i estudiem-ho. També cal revisar les despeses, nosaltres tenim un grup de treball que ho està fent de forma molt exhaustiva. I sobre les subvencions, penso que poden ser puntuals però no permetrien augmentar el pressupost (…) Dir que tots els ajuts se’ns passen per alt no és correcte i és menysprear l’equip de tècnics de l’Ajuntament de Calella.

Freixas al·ludeix a les declaracions del portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, que fa uns dies reclamava no deixar escapar cap ajut o subvenció que pugui arribar d’administracions superiors.

A tot això, ha explicat que ahir va rebre la trucada de l’alcalde al fil de les declaracions de la Síndica Municipal, que ahir va acusar el Govern d’entorpir la seva feina. La portaveu de la CUP emplaça a tenir en compte les paraules de Natàlia Costa, tenint en compte que és la tercera persona ha ocupat el càrrec i diu sentir-se’n “desencantada”.

S’intentarà fer una reunió amb ella, almenys això és el que va comentar l’alcalde, per mirar de trobar una solució a la situació que va descriure (…) Trobo que és un pas positiu. No s’han de posar a la defensiva i sentir-se atacats, sinó reaccionar.

La portaveu de la CUP s’alinea amb la Síndica a l’hora de qüestionar el nivell de transparència del Govern de l’Ajuntament de Calella, fins al punt que van haver de recorrer al GAIP per disposar d’informació de caràcter públic.

Com a aspectes que han centrat la seva tasca d’oposició, Freixas ha posat de relleu la fiscalització que el partit ha estat fent del servei de neteja i recollida de la brossa o la lluita perquè Calella tingui una platja de gossos.

La platja de gossos ha sigut tot un èxit. Ens emportem aquesta medalla. Estem orgullosos que s’hagi tirat endavant, però sobretot de l’acte democràtic que es va viure. Que la població decideixi és el més important, i nosaltres voldríem que moltes altres decisions es prenguessin així: de manera participativa i directa.

La portaveu de la CUP s’ha referit a les millores que cal fer en espais públics com la Plaça Vicens Ferrer, que ha definit de caòtica i poc agradable, o el carrer Jovara, on lamenta que no s’hi hagi fet una política decidida per recuperar-lo a partir de la implantació de nous negocis del comerç i la restauració. També ha parlat del Mercat Municipal, que considera s’ha abandonat.

El tenim tan oblidat, tan poc potenciat políticament, perquè no interessa. Hi ha altres línies d’actuació prioritària. Però nosaltres sí, pensem que és una joia de Calella i que s’ha de reforçar pensant en d’altres opcions: amb productes de proximitat i preus més econòmics. Lligant-ho amb el carrer Sant Joan. No pot ser que tinguem l’edifici abandonat d’aquesta manera.

La CUP avança que són aspectes que es recolliran en el seu programa electoral

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *