Ganes i molta il·lusió en l’inici del curs escolar a Calella

Avui dimecres han tornat a les aules calellenques els alumnes d’infantil, primària i secundària. Un curs que ha arrencat amb absoluta normalitat a Calella, amb els típics retrobaments del primer dia després de setmanes de vacances. El primer dia del curs coincideix amb una convocatòria de vaga de mestres i professors que reclamen millores laborals i que es reverteixin les retallades, i comença amb algunes novetats a diferència de l’any passat; les tardes de setembre seran lectives i no de lleure.

El professorat de l’Escola la Minerva ja ho tenia tot a punt minuts abans de les 9 h del matí, per rebre els 350 alumnes que aquest any estudiaran al centre públic. La seva directora, Irene Castellar, ha parlat de ganes i il·lusió, i ha valorat els 20 anys que enguany fa de la construcció de l’edifici, motiu pel qual hi dedicaran el centre d’interès.

L’encarem com sempre amb molta il·lusió, ganes i energia. Només hem tingut tres dies per poder preparar tot el curs, però la professionalitat dels mestres ha fet que sigui possible i veure les cares dels infants entrant a l’escola amb un somriure i la mirada brillant que han entrat avui, et dona tota la força que necessites per engegar.

Un dels principals centres d’interès d’aquest any a la nostra escola és que l’edifici fa 20 anys; no l’escola. Totes les activitats estaran enfocades en aquest tema.

A l’escola Freta hi han entrat 470 alumnes i com a novetat aquest any treballaran la Cultura i les Tradicions. Freta sempre tria un monogràfic que els alumnes des de I 3 a 6è de primària treballen al llarg de curs. Sílvia Múñoz, directora d’Escoles Freta, ha dit que serà un curs ple de sorpreses.

Comencem molt il·lusionats. Tenim al darrere tota la primària, però també estan entrant els d’infantil. Com a novetat aquest curs, des de l’escola Freta sempre triem un monogràfic per treballar a totes les etapes, des d’infantil 3 a 6è de primària i aquest any pel que fa al claustre hem triat un monogràfic de cultura i tradicions. Hem preparat un munt d’activitats i estem molt il·lusionats perquè els alumnes comencin a gaudir de totes les sorpreses que els hi hem preparat.

Pel que fa a l’Escola Pia, una de les principals novetats és el canvi de direcció. Torna José Martín per dirigir els dos centre que l’orde té a Calella, en substitució de Marisa Romero. Martín espera poder fer amb normalitat el desplegament curricular i tot el que l’escola té pendent. Avui hi han començat 880 alumnes.

Amb ganes de començar amb tota la normalitat, oblidar-nos de la pandèmia. Fer el desplegament curricular, formació o avaluació i tot el que tenim pendent com escola, com a claustre, i desitjant que arribin els alumnes.

Roser Fernández, directora del Far, ha parlat en termes de normalitat i continuïtat, amb algunes novetats enfocades al claustre, amb noves formacions per donar una millor resposta al seu al seu alumnat. El Far ha donat la benvinguda a 430 alumnes.

De moment comencem amb normalitat i la continuïtat serà molt semblant. Hi ha alguna novetat més enfocada al claustre, amb noves formacions per donar més força a tot el nou currículum que el departament ens va donar l’any passat, i una mica per reforçar la formació que tenim i poder donar una millor resposta als alumnes.

I novetats a l’IES Bisbe Sivilla que obra una nova línia de 4rt d’ESO i un PFI d’Auxiliar de Cuina. L’institut públic de Calella, amb 801 alumnes, comença el curs amb obres. El departament està canviant tot el sistema de calefacció i posant protecció solar a les finestres del centre. Eva Sánchez, n’és la directora.

Com a novetat tenim un curs més de quart d’ESO i un PFI d’Auxiliar de Cuina. En total uns 801 alumnes. Com en els últims anys tenim obres al centre que encara estan en marxa; estan canviant la calefacció i posant protecció solar a les finestres. I també com a novetat, comencem amb tot el professorat.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Calella, Mariceli Santaren, ha evitat donar la xifra exacta d’alumnes que avui comencen el curs, perquè encara hi ha alguna família que aquests dies està gestionant la matriculació. És el que es coneix com a matrícula viva.

Encara estem rebent aquest últim a Calella. Encara estem incorporant infants per aquesta matrícula viva que durant tot el curs sempre tenim noves incorporacions a les escoles i instituts. Tenim famílies que o bé són noves al nostre municipi o famílies que han canviat d’escola i fins que no comença el curs no sabem les places que han quedat lliures o no a les diferents escoles i instituts del poble. Esperem que vagi molt bé el primer dia, que agafem molta energia per començar i que els infants i joves agafin el nou curs amb moltes ganes per tots els reptes que vindran els pròxims mesos.

Al conjunt de Catalunya i pel que al professorat, s’incorporen gairebé 1.200 professors més. D’aquests, 300 atendran l’alumnat amb necessitats educatives especials, una de les principals reivindicacions de centres i famílies.

Pel que fa a les ràtios, es continua amb la reducció. El 86% dels grups d’infantil I3 i el 70% dels grups d’infantil I4 tindran 20 alumnes per classe o menys. L’objectiu és que el 2030 aquesta ràtio reduïda s’hagi estès a tota la primària.

També es continuen desplegant mesures per lluitar contra la segregació escolar i per segon any consecutiu, els infants vulnerables que entrin a I3 i a 1r d’ESO ho faran amb una motxilla econòmica per cobrir totes les despeses d’escolarització.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *