Gestvia posarà vigilants per protegir els accessos de l’Escola Pia i el Freta

IMG-6502

L’empresa municipal Gestvia iniciarà un servei de protecció d’entrada i sortida dels alumnes de l’Escola Pia, tant del centre del carrer Sant Pere com del centre del carrer Jovara, i també de l’escola Freta. Es tracta d’una prova pilot que començarà el pròxim dilluns i s’allargarà fins a finals de curs, al juny. Si resulta satisfactòria, continuarà també durant els propers cursos.

Ho ha explicat el president de Gestvia i tinent d’Alcaldia de Seguretat i Mobilitat, Albert Torrent, en declaracions a Ràdio Calella TV.

En principi no estan allà per parar el trànsit, sinó per supervisar, ajudar als nens a creuar els carrers i si ve algun vehicle, com que una persona adulta és més visible que un infant també farà aquesta tasca, si convé, de demanar al cotxe que pari un moment i deixi pas als estudiants

Actualment, ja hi ha agents de policia que vigilen els accessos de les diverses escoles de Calella. Es mantindran a l’escola La Minerva i s’afegiran al Salicrú per la seva proximitat amb la N-II.

De La Minerva és una protecció escolar feta per la policia local i el que intentem és reduir la dedicació que hi fa la policia. La mantindrem només en els col·legis que està implicada la carretera, la N-II. Des de l’equip de govern vam demanar a Gestvia que contractés a gent perquè fes aquest servei de vigilància i ajuda als estudiants quan entren a aquestes tres escoles, que estan al centre del poble, que no necessiten tan que sigui un policia, sinó que una persona amb un mínim d’instrucció pot vigilar que no hi hagi cap incident

Per a aquesta prova pilot s’han contractat tres persones que rebran la formació necessària i que disposaran d’una emissora durant el servei per contactar amb la policia en el que sigui necessari.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president de Gestvia i tinent d’Alcaldia de Seguretat i Mobilitat, Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *